02.12.2021 |
Territoris.cat

Més de 1.000 alumnes ja participen al concurs literari Ficcions

Escriure llibre literatura mapa - Unsplash
Les inscripcions seguiran obertes fins al 3 de febrer - Unsplash
Més de 1.000 alumnes ja participen al concurs literari Ficcions

La dotzena edició del concurs literari Ficcions ha superat els 1.000 participants procedents de 118 centres educatius, dels quals 867 alumnes són de Catalunya, 93 són del País Valencià i 76 de les Illes Balears. De la demarcació de Lleida, hi participen 34 estudiants. Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària es van activar el passat 1 d’octubre i segueixen obertes per a qualsevol alumne de 14 a 18 anys fins al 3 de febrer a través de la pàgina web.

Cinc novel·les com a font d'inspiració

El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), busca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants, així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.

Prenent cinc inicis de novel·la (Bitllet d’anada i tornada de Gemma Lienas, El Navegant de Joan-Lluís Lluís, Canto jo i la muntanya balla d’Irene Solà, Història de Leandre i Hero de Joan Roís de Corella i Kafka i la nina que se’n va anar de viatge de Jordi Sierra i Fabra), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega.

Els alumnes poden participar tant individualment com en grup de fins a tres persones

Els finalistes en el certamen de 2019 de Ficcions - AMICEls finalistes en el certamen de 2019 de Ficcions - AMIC

Jurat, premis i gran final

Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà l’encarregat d’escollir els guanyadors i els finalistes. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. La segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana (Menorca, Eivissa, Mallorca, València i Barcelona).

Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, mentre que el segon premi serà un Smartphone. Els premis territorials per a les millors històries de cada zona guanyaran un Smartphone o uns auriculars sense fils. A més, també es premiaran les professores i professors més motivadors de cada territori (País Valencià, Illes Balears i Catalunya) amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i esmorzars inclosos.

En la darrera edició van participar-hi més de 3.800 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i País Valencià, provinents de més de 300 centres educatius, unes xifres que se superen any rere any

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

L’AMIC vol donar continuïtat a aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària. L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació representa a 385 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre país.

Més de 1.000 alumnes ja participen al concurs literari Ficcions
comentaris