28.02.2021 |
Territoris.cat

Més de 2.000 persones es manifesten a Lleida per reclamar la llibertat de Pablo Hasél

La manfiestació de suport a Pablo Hasél a Lleida - Pol Pérez
La manfiestació de suport a Pablo Hasél a Lleida - Pol Pérez
Més de 2.000 persones es manifesten a Lleida per reclamar la llibertat de Pablo Hasél

Més de 2.000 persones, 1.400 segons la Guàrdia Urbana, es manifesten pel centre de Lleida des de les set de la tarda per reclamar la llibertat del cantant de rap Pablo Hasél. La manifestació ha sortit de la plaça de la Catedral, on s'ha posat un rap de l'artista lleidatà per un megàfon abans que la gent comencés a caminar. Els concentrats han recorregut l'eix comercial i han fet parades en diversos indrets, la primera de les quals davant la seu del PSC. Allà han cridat "PSOE i Podem, repressors" i han llançat ous i alguna pedra de petites dimensions a la façana, tot i que bona part han anat a parar a una furgoneta dels Mossos. Després han parat davant la Paeria i davant la seu del PP, on s'han sentit crits de "feixistes".

Maniestació suport Pablo Hasél (5)La  manfiestació de suport a Pablo Hasél a Lleida - Pol Pérez

La manifestació està encapçalada per un cartell en què es pot llegir 'Pablo Hasel, amnistia total'. Durant tot el recorregut els manifestants criden consignes com 'Pablo Hasel, llibertat' o 'Pablo, company, estem al teu costat'.

Barricades i bales de foam al Carrer Aragó de Barcelona

Al llarg de Catalunya s'han produït més concentracions de suport al raper arran de la seva detenció. A la concentració de Barcelona, els Mossos han disparat bales de foam contra alguns manifestants que participaven en l'acte per reivindicar la llibertat de Pablo Hasél i que els han llançat objectes, entre els quals pedres, i han cremat contenidors. Els fets han tingut lloc al carrer de Bosch, on els manifestants han arribat després de sortir de plaça Lesseps, i que fins a aquest moment havia tingut un caire festiu. La concentració es movia enmig de càntics i reivindicacions a favor de l'artista amb una pancarta al capdavant amb la inscripció 'Llibertat Pablo Hasel'. Quan han arribat al carrer Bosch, però, una desena d'agents impedia l'accés i alguns concentrats els han llançat objectes, entre els quals pedres. Els Mossos han respost amb les bales de foam.

Més de 2.000 persones es manifesten a Lleida per reclamar la llibertat de Pablo Hasél
comentaris