20.10.2021 |
Territoris.cat

Més de 262.000 escolars participaran aquest curs en el Pla de consum de fruita

Carmel Mòdol, i responsables d'Afrucat, visitant un taller a l'escola Camps Elisis de Lleida
Carmel Mòdol, i responsables d'Afrucat, visitant un taller a l'escola Camps Elisis de Lleida
Més de 262.000 escolars participaran aquest curs en el Pla de consum de fruita

Un total de 262.175 escolars d'entre 3 i 12 anys de 1.103 escoles catalanes es beneficiaran aquest curs 2018-2019 del Pla de consum de fruita a les escoles, mentre el Pla de consum de llet arribarà a 61.520 alumnes de 402 centres educatius del país.

Aquests programes formen part de l'estratègia de la Unió Europea per invertir la tendència a la disminució del consum d'aquests productes i incidir en els infants perquè adquireixin uns hàbits alimentaris saludables. Ambdós programes es duen a terme amb mesures d'acompanyament com ara tallers i visites a explotacions fructícoles i lleteres.

Aquests plans, als quals es destinaran aquest curs uns 4,5 milions d'euros, estan finançat per la UE i el Departament d'Agricultura, i compten amb la col·laboració d'Educació i Salut

El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, i el director general d'Afrucat, Manel Simon, han presentat aquest dijous, a l'escola Camps Elisis de Lleida, les dades i la valoració dels dos programes i les mesures d'acompanyament dutes a terme aquest primer trimestre de curs dins dels plans de consum de fruita i llet a les escoles, que se centren en tallers als centres escolars i visites a explotacions.

El Pla de consum de fruita als centres educatius de Catalunya preveu la distribució de 1.005 tones de producte aquest curs entre els més de 262.175 escolars que hi prendran part. El programa, incloses les mesures d'acompanyament, suposarà una inversió de més de 3 milions d'euros. En el cas del Pla de consum de llet, es preveu distribuir 839,74 tones de producte entre els 61.520 alumnes que se'n beneficiaran, i l'import previst supera els 1,5 milions d'euros. En el que portem de curs, els encarregats de la distribució de fruita i llet han estat Afrucat i Llet Nostra, respectivament.

En el primer trimestre de l'actual curs s'han dut a terme aquests tallers en 71 centres educatius en què han participat uns 4.000 nens d'arreu del país

D'aquesta manera, s'ha dut a terme visites a explotacions agràries i ramaderes amb l'objectiu principal de reconnectar els nens amb el sector productiu i sensibilitzar de la importància d'una alimentació saludable. En aquest primer trimestre, han participat en aquestes visites uns 1.350 infants de 32 centres educatius d'arreu de Catalunya. A la vegada, mitjançant la celebració de tallers a les mateixes escoles es vol contribuir a educar els nens en temes com hàbits alimentaris saludables, cadenes alimentàries, producció sostenible o la lluita contra el malbaratament d'aliments.

Més de 262.000 escolars participaran aquest curs en el Pla de consum de fruita
comentaris