Més de 400 persones en el primer dia de cribratges voluntaris a la UdL

La Universitat demana a Salut que es vacuni la comunitat universitària
cribratge 2
photo_camera La UdL és la primera a encetar les proves

Més de 400 persones, entre estudiantat, professorat i personal d'administració i serveis de la Universitat de Lleida (UdL) faran avui els cribratges voluntaris de COVID-19 que el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha organitzat a les universitats catalanes.

La UdL és la primera a encetar les proves que consisteixen en un PCRs mitjançant automostra de frotis nasal i un test serològic ràpid amb sang capil·lar. L'objectiu és detectar persones asimptomàtiques o amb símptomes lleus, sobretot en les franges d'edat amb més incidència que són els menors de 30 anys, ha explicat la gerent de la Regió Sanitària Lleida, Divina Farreny.

Fins ara, hi ha més d'un miler de membres de la UdL que ja s'han inscrit als cribratges que es duran a terme demà i els propers dies 14, 15, 21 i 22 d'abril en els diferents campus, ha anunciat la vicerectora d'estudiants i ocupabilitat, Montse Rue, que ha insistit en l'interès de la Universitat a recuperar la presencialitat el proper curs acadèmic.

En aquest sentit, Rue, ha agraït la iniciativa dels cribratges per seguir avançant en la contenció de la pandèmia, però ha reclamat a Salut la necessitat que es vacuni el més aviat possible els universitàries i les universitàries, ja que "també som comunitat educativa"

La vicerectora ha explicat que des d'inici de curs la UdL ha tingut 250 casos declarats de COVID-19, 700 persones han hagut de ser confinades, així com un 10% dels grups de classe. Quant a la incidència de la malaltia entre l'estudiantat de UdL, la vicerectora ha afirmat que està sent lleugerament més baixa que la de la regió sanitària de Lleida. "Això demostra que la Universitat és segura i que les mesures que s'han pres estan funcionant".

D'altra banda, Rue ha agraït als estudiants de la UdL la seua implicació en aquesta campanya de cribratges tant en l'organització com en la difusió de la mateixa. "Tenim un estudiantat modèlic, que ha estat al peu de canó durant la Setmana santa, i que al cap i la fi són el motiu de ser de la Universitat", ha dit.

Per la seua part, Maria Navarro, vicecoordinadora del Consell de l'Estudiantat de l'Escola Politècnica Superior, ha volgut fer una crida als seus companys i companyes perquè es facin les proves durant aquests dies


 A la UdL, prop d'11.000 persones podrien inscriure's al cribratge: més de 9.000 estudiants de grau i màster, 700 de doctorat, 1.200 membres del personal docent i investigador i uns 500 del d'administració i serveis. Cada dia de cribatge es poden fer fins a 540 PCR's. La condició per apuntar-se és no haver passat la COVID-19 ni tenir símptomes de la malaltia. Tampoc poden fer les proves aquelles persones que ja n'estan vacunades, encara que només hagin rebut la primera dosi. També cal tenir en compte l'alumnat d'altres universitats.
 
En el cas de l'estudiantat que per la seua programació acadèmica no hagi de ser a Lleida en aquestes dates, podrà fer les proves en altres campus universitaris. De la mateixa manera, alumnat lleidatà d'altres universitats es podrà inscriure i fer-les a la UdL.

Comentaris