Més de mig miler de bombers de tot Catalunya es manifesta a Lleida

Foguera feta pels bombers al davant de la delegació de Govern
photo_camera Foguera feta pels bombers al davant de la delegació de Govern

Més de mig miler de Bombers de tot Catalunya s'han manifestat aquest dimecres al matí pels carrers de Lleida per protestar per la falta d'efectius i material. La marxa ha sortit del Parc de Bombers de la capital del Segrià i s'ha dirigit cap al centre de la ciutat fins a la delegació del Govern. Allà els representants sindicals del cos s'han reunit amb el delegat del Govern, Ramon Farré.

Els bombers que es manifestaven han llençat petards i també han fet una foguera amb material de servei antic. A la protesta també s'hi han sumat els bombers voluntaris que es queixen de les condicions que pateixen en relació amb els seus companys professionals i també per la falta de personal.

Pla general de la manifestació de bombers recorrent el centre de la ciutat Lleida, el 20 de febrer del 2019. (Horitzontal)El representant del Sindicat Comissions Obreres (CCOO), Joan Biescas, ha explicat que la manifestació és una més de totes les que el col·lectiu porta fent des del 10 de desembre quan van decidir deixar de fer hores extres per posar de manifest la greu mancança de personal que té el cos.

Amb l'estructura actual dels Bombers a Catalunya, el cos està en caos i caiguda lliure

Biescas, ha lamentat que després de 3 mesos de mobilitzacions, el Departament d'Interior no hagi posat una solució al damunt de la taula i ha alertat que s'està jugant amb qüestions bàsiques i greus relacionades amb les emergències de país.

Els bombers es queixen que tot i tenir l'assignació de funcionaris estan fent entre 200 i 300 hores més, i demanen que Interior reconegui aquest ''greuge'' i s'anivelli el còmput anual 

La manifestació de bombers a l'avinguda d'Aragó de LleidaEls Bombers, aposten per una incorporació adequada dels nous efectius que ha promès el Govern, amb garanties. És per això, que estan disposats a fer un sobreesforç però acordat i negociat amb el Departament, amb condicions dignes que passin per l'àmbit econòmic, i inversions paral·leles en material i renovació de vehicles.
 

Deu anys amb falta de personal a Lleida

El cap de torn de servei al Parc de Lleida, Miquel Martínez, ha assegurat que fa 10 anys que no poden garantir un mínim de 9 efectius en els torns de guàrdia per culpa de la falta de personal. Això comporta que en serveis importants que han de sortir tots els bombers del parc, la zona de Lleida quedi sense dispositius i hagi de dependre de parcs annexos com el de Mollerussa i Balaguer. Martínez ha lamentat que no es pugui atendre amb una qualitat de mínims i va advertir que això suposa un desgast per als membres del cos, ja que provoca estrès laboral que acabarà repercutint amb baixes.

Comentaris