21.01.2022 |

Unes 300 persones reclamen a Lleida la llibertat de Pablo Hasel tres mesos després del seu empresonament

La llibertat del Pablo va lligada a conquerir la resta de drets que ens estan negant, perquè si haguéssim tingut dret a un habitatge digne, una feina en condicions i que no ens obrissin el cap per manifestacions el Pablo no s'hauria vist obligat a fer segons quines cançons i piulades
Manifestants cremant banderes espanyoles en la manifestació a favor de Pablo Hasel @AnnaBerga
Manifestants cremant banderes espanyoles en la manifestació a favor de Pablo Hasel @AnnaBerga
Unes 300 persones reclamen a Lleida la llibertat de Pablo Hasel tres mesos després del seu empresonament

Unes 300 persones s'han manifestat aquest dissabte a Lleida per reclamar la llibertat de Pablo Hasel tres mesos després del seu empresonament. Convocats per la Plataforma Llibertat Pablo Hasel, els manifestants han sortit des del Rectorat de la UdL, on el van detenir, i ha acabat amb la crema de banderes espanyoles a la presó, acordonada pels Mossos.

Des de l'organització han explicat que el recorregut de la protesta està pensat "perquè el Pablo senti que no està sol". És per això que l'acte, que s'ha desenvolupat sense incidents, ha acabat a dos quarts de vuit del vespre davant del Centre Penitenciari de Ponent, on està empresonat Hasel. Ja davant de la presó, fortament protegida pels Mossos d'Esquadra, han tornat a posar música del raper i diverses persones han dirigit unes paraules als concentrats, entre ells, Paluzie, Mauri, que ha llegit una carta del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i Adrià Sas, que ha reclamat la llibertat del Hasel i ha denunciat la repressió que, ha dit, està patint la classe treballadora. També hi han participat representants de grups antifeixistes arribats des de Madrid i des d'Itàlia.

Manifestació a Lleida per reclamar la posada en llibertat de Pablo Hasel @AnnaBergaDavid Martín, membre de la Plataforma Llibertat Pablo Hasel, ha exigit la llibertat del raper i ha afirmat que l'Estat espanyol ha viscut "82 anys sense poder gaudir de veritables drets democràtics".

La llibertat del Pablo va lligada a conquerir la resta de drets que ens estan negant", ha afirmat, "perquè si haguéssim tingut dret a un habitatge digne, una feina en condicions i que no ens obrissin el cap per manifestacions el Pablo no s'hauria vist obligat a fer segons quines cançons i piulades

Mauri ha criticat la iniciativa del govern estatal de voler canviar el Codi Penal per evitar casos com l'empresonament del raper lleidatà en casos de llibertat d'expressió: "El govern espanyol ha promès moltíssimes coses i no ha complert absolutament res". Mauri ha recordat que el president espanyol, Pedro Sánchez, es va comprometre a derogar la coneguda com a 'llei mordassa' i que dos anys després d'arribar al poder encara no ho ha fet. "No ens podem creure cap de les promeses d'aquest PSOE tan frívol", ha deplorat.

Paluzie ha denunciat que institucions com la monarquia "estan sobreprotegides" a l'Estat malgrat els avisos del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg, que ja ha emès algunes resolucions avalant la crema de fotos del rei i altres expressions de rebuig a la corona espanyola. Tot i això, ha lamentat que "l'Estat espanyol no cessa en la seva actitud repressiva" i ha reclamat la llibertat de Hasel i de "tots els represaliats". Davant d'aquesta situació, ha instat l'independentisme català a "prendre la iniciativa" i a trobar "un acord": "Només la independència ens portarà a la llibertat".

Unes 300 persones reclamen a Lleida la llibertat de Pablo Hasel tres mesos després del seu empresonament
comentaris