Els alumnes d'infantil, primària, ESO i FP de grau bàsic tornen a l'escola al marge de la vaga

Famílies diuen que el calendari avançat amb les tardes també lectives els va "millor" per conciliar

 

 

Alumnes de 3r de primària en l'inici del curs escolar a l'Escola Pompeu Fabra de Mollerussa - Foto: Territoris
photo_camera Alumnes de 3r de primària en l'inici del curs escolar a l'Escola Pompeu Fabra de Mollerussa - Foto: Territoris
L'inici del curs escolar és per a la major part d'alumnes un "batut" de moltes emocions, un nou retrobament amb els companys/es -després de les vacances-, en què la il·lusió i el nerviosisme es barregen a parts iguals. Així ho han viscut avui els alumnes d'infantil, primària, ESO i FP de grau bàsic, 1.052.623 segons les previsions de matriculació, que han tornat a l'escola en una jornada amb una vaga de docents que es preveu amb poca afectació, convocada pel sindicat majoritari USTEC-STEs (IAC), la CGT i la Intersindical, que acusen la conselleria de no presentar propostes noves per millorar les condicions laborals.
 
És el segon any en què el curs comença abans, aquesta vegada amb les tardes lectives. Famílies diuen que els va "millor per conciliar" mentre que docents assenyalen que van "a correcuita".
Inici del curs escolar a l'Escola Pompeu Fabra de Mollerussa - Foto: Territoris
Inici del curs escolar a l'Escola Pompeu Fabra de Mollerussa - Foto: Territoris

El president, Pere Aragonès, i la consellera d'Educació, Anna Simó, ha inaugurat el curs 2023-24 a l'Escola Mercè Rodoreda de Nou Barris, a Barcelona aquest dimecres al matí. Els estudiants de batxillerat i FP començaran la setmana que ve, 1.605.243 alumnes matriculats entre tots els ensenyaments. El departament destaca que aquest és el curs amb més docents, 81.335, 1.190 més que a l'inici del curs passat.

Comentaris