Montse Mínguez: “Milers de lleidatans ja compten amb descomptes d'Avant”

La diputada al Congrés ha destacat que "en moments de dificultats, posem les solucions i els serveis a l'abast de qui més ho necessita"

Montse Mínguez al Congrés dels Diputats.
photo_camera Montse Mínguez al Congrés dels Diputats.

La diputada del PSC per les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran al Congrés, Montse Mínguez, ha posat en valor que, des d'ahir, "tenim una molt bona notícia per als milers de lleidatans i lleidatanes que usen regularment els serveis de transport públic de ferrocarril, com són les línies de mitja distància que uneixen la capital del Segrià amb Barcelona".

"Amb l'entrada en vigor del Reial Decret Llei del govern de Pedro Sánchez, els usuaris i usuàries d'aquests serveis compten ja avui amb abonaments tant per la línia R-12, per Manresa, com per les línies R-13 i R-14, per la costa", ha destacat Mínguez.

Ha recordat també que ja "es pot fer ús del descompte de fins al 50% per als trens Avant, així com descomptes d'entre el 30% i el 50% per als bitllets pel tren de la Pobla i per a les línies d'autobusos interurbans".

La diputada socialista ha destacat que "aquestes mesures són fonamentals per a la mobilitat i la vertebració del territori" i ha afegit que "és a més una clara aposta per garantir una alternativa més barata, còmoda i sostenible pels ciutadans i ciutadanes que es traslladen diàriament ja sigui per qüestions laborals o formatives".

Mínguez ha sentenciat que "en moments de dificultats, els i les socialistes demostrem la capacitat de posar solucions i serveis a l'abast de qui més ho necessita"

Per altra banda, ha posat en valor l'anunci de Renfe de sumar dues noves freqüències dels trens Avant a la línia existent entre Lleida i Barcelona, "una clara demostració del compromís del govern espanyol amb el nostre territori".

Un nou tren sortirà de Lleida a les 19:23 hores de dilluns a divendres, amb arribada a les a Barcelona a les 20:35 hores; per altra banda, des de l'estació de Barcelona Sants a la de Lleida-Pirineus, la sortida serà a les 21:25 hores els dies feiners.

A més, la diputada socialista ha destacat que "tal com ja es va comprometre el Ministeri de Transports, ben aviat recuperarem tots els serveis anteriors a la pandèmia, suprimits per la davallada de la demanda durant el 2020".

Comentaris