08.12.2022 |
Territoris.cat

Mor l'expresident dels regants dels Canals d'Urgell, Ramon Carné Teixidó

Ramon Carné en l'acte de traspàs de la presidència a Amadeu Ros
Ramon Carné en l'acte de traspàs de la presidència a Amadeu Ros
Mor l'expresident dels regants dels Canals d'Urgell, Ramon Carné Teixidó

Dissabte moria el que va ser president de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell entre els anys 1999 i 2018, Ramon Carné. El veí de Bell-lloc va estar al capdavant de la Junta de Govern dels canals, prop de dues dècades, i el darrer mandat ja va anunciar que no es tornaria a presentar a causa de la malaltia que patia. Carné va convocar eleccions el desembre del 2018, de les que en va resultar guanyador, Amadeu Ros.

La seva dilatada experiència al capdavant dels regants, el va situar en llocs de rellevància com la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, de la Federació Nacional de Comunitats de Regants d'Espanya, de la Federació de Regants de la Conca de l'Ebre i de l'Associació Catalana de Comunitats de Regants, de la qual en va ser president.

Marc Solsona, la consellera Meritxell Serret i Ramon Carné en la Jornada Reg i FuturDurant el seu mandat es van desplegar projectes imprescindibles per als regants com el pantà de Rialb i va veure com es desplegava el regadiu al Segarra-Garrigues. També va viure situacions de crisi en els períodes de sequera de principis de segle, amb la insinuació del Govern de traslladar aigua del Segre a Barcelona.

En el seu mandat també s'han dut a terme les modernitzacions d'una quantitat important d'hectàrees de regadius, així com obres en infraestructures que han permès estalviar aigua i millorar l'eficàcia dels regadius que també han fet possible incrementar les produccions.

El president de la Comunitat General de Regants, Amadeu Ros va destacar que Carné era un gran coneixedor dels regadius de l'Urgell, una persona que va arribar a la Junta de Govern, després de passar per la gestió de les col·lectivitats, una trajectòria que el va preparar per accedir al capdavant d'un dels regadius més grans de Catalunya.

Mor l'expresident dels regants dels Canals d'Urgell, Ramon Carné Teixidó
comentaris