Mor Joan Escolar, defensor infatigable dels drets i la dignitat de les persones amb discapacitat

Destaca la seva contribució i visió progressista en estudis pioners sobre l'envelliment i trastorn de la conducta de les persones amb discapacitat

El psicòleg i pedagog Joan Escolar Pujolar, va morir aquest dissabte als 79 anys. President d'Alosa i fundador d'Aspros, entitat en la qual va exercir de director tècnic fins a la seva jubilació, va dedicar més de quaranta anys de la seva vida a la defensa dels drets i la dignitat de les persones amb discapacitat. Va ser coordinador del Serveis Socials del Consell Comarcal del Pla d’Urgell i vocal de la Fundació Verge Blanca.

Destaca la seva contribució i visió progressista en estudis pioners sobre l'envelliment i trastorn de la conducta de les persones amb discapacitat. Joan Escolar ha estat un defensor infatigable dels drets de les persones amb discapacitat, col·laborant activament amb diverses entitats lleidatanes.

La seva dedicació i lideratge han estat fonamentals en la creació i implementació de projectes innovadors, com la residència Casa Nostra de Sudanell, les llars residència distribuïdes per diferents punts de la ciutat i la residència La Coma de Sidamon. La seva perseverança i compromís han estat la força motriu d'una filosofia d'atenció que abasta tota la vida de les persones amb discapacitat, des dels centres ocupacionals fins als serveis residencials i d'oci.

El passat octubre, Escolar va rebre el reconeixement a la seva destacada trajectòria professional per part de la Federació Dincat, en un acte celebrat al Teatre Nacional de Catalunya. L’any 2012, la Generalitat de Catalunya li va atorgar la Medalla al Treball President Macià.

Comentaris