01.10.2022 |
Territoris.cat

La Mostra de cinema llatinoamericà de Lleida commemora un quart de segle

Presentació de la Mostra de cinema llatinoamericà de Lleida 2019 1
Presentació de la Mostra de cinema llatinoamericà de Lleida 2019
La Mostra de cinema llatinoamericà de Lleida commemora un quart de segle

Un any més la ciutat de Lleida acollirà la Mostra de cinema llatinoamericà, un projecte molt consolidat i ben acollit dins la ciutat. Del 6 al 13 de juny es podran veure un total de 81 produccions, quasi triplicant les xifres d'edicions anteriors, amb 13 produccions inèdites a Espanya. Un any més amb la col·laboració dels espais CaixaForum de Lleida i l'espai Screenbox Funatic, on es podran veure la major part de les projeccions.

Mostra de cinema llatinoamericà de Lleida 2019Amb motiu d'aquesta edició d'aniversari la mostra ha volgut incentivar la participació del públic amb accions a la zona alta de Lleida, activitats infantils al carrer i cinema a l'aire lliure amb la projecció del documental Peret, yo soy la rumba al Barri de la Mariola.

S'ha treballat molt en la programació dins d'aquesta edició i a més a més de les seccions habituals s'han creat dues maratons de curtmetratges, també s'ha posat èmfasis en les produccions de nous realitzadors i creadors, amb una mitja d'edat molt jove.

Els assistents també podran gaudir de 22 produccions dirigides per dones, sessions matinals infantils amb la pel·lícula El libro de Lila de Marcela Rincón i una secció de Terror Latino

En l'acte inaugural tindra lloc el dijous 6 de juny al Palau de Congressos de Lleida - La Llotja, és projectarà la pel·lícula Camino Sinuoso, un film Argenti dirigit per Juan Pablo Kolodziej que assistirà a l'acte inaugural de la mà de l'actriu principal Juana Viale. Finalment en l'acte de cloenda del 13 de juny es projectarà una pel·lícula també Argentina de Benjamín Naishtat anomenada Rojo.

Josep Maria Pou, premi Jordi Dauder- Foto David RuanoAquest any els premis d'honor lliurats en l'acte de cloenda s'atorguen a Lola Dueñas, actriu Madrilenya guanyadora de dos premis Goya i José Luis Alcaine, director de fotografia que realitzarà, a més a més, una masterclass a l'espai Screenbox Funatic.

Un any més la voluntat de la mostra és la de situar Lleida en el mapa cultural i posicionar la marca de la ciutat

L'exposició “PROP DE HOLLYWOOD. FOTOGRAFIES DE CLAUDI I FREDERIC GÓMEZ GRAU” arriba a la Mostra de Cinema LlatinoamericàL'obertura de la mostra a tots els espais, amb la intenció de viure en primera persona la mostra per part dels ciutadans que són elements de dinamització social i econòmica com explicava l'alcalde en funcions de Lleida, Fèlix Larrosa.

Tota la programació, localitzacions i la venda d'entrades es troben disponibles per poder consultar a la pàgina web de la Mostra de cinema llatinoamericà.

La Mostra de cinema llatinoamericà de Lleida commemora un quart de segle
comentaris