28.11.2021 |
Territoris.cat

La Mostra Gastronòmica a les Garrigues commemora dues dècades

En aquesta nova edició, que arrenca dissabte, l'organització pretén igualar la xifra de menús despatxats l'any anterior, 1.200

20141024_presetnacio_mostra6
20141024_presetnacio_mostra6
La Mostra Gastronòmica a les Garrigues commemora dues dècades

Tot és a punt a les Garrigues per acollir la 20a edició de la Mostra Gastronòmica, que enguany se celebrarà durant els caps de setmana i festius de l’1 de novembre al 14 de desembre amb l'objectiu de promoure i donar a conèixer la cuina garriguenca, caracteritzada pel sabor que l’oli d’oliva verge extra de la comarca dóna als seus plats. Per aquest motiu el passat divendres va tenir lloc la presentació oficial de la XX Mostra Gastronòmica de les Garrigues que aquest any compta amb la participació de dotze restaurants, dos més que l’anterior edició, fet que demostra la implicació dels restauradors garriguencs amb els projectes de promoció gastronòmica i turística organitzats a la comarca.

La Mostra està organitzada pel Consell Comarcal juntament amb els restaurants de la comarca i amb la col·laboració, per tercer any consecutiu, del projecte Gustum.

La presentació, que va tenir lloc a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, va anar a càrrec del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, i va comptar amb la presència del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, qui va fer entrega de les plaques als restaurants en reconeixement a la seva participació en aquesta 20a Mostra.

El conseller va destacar la iniciativa com a mostra que “aquesta comarca, que havia estat una de les més deprimides del país, ha sabut superar-se demostrant que pot ser referent en molts àmbits, per exemple, la gastronomia”. Per a Pelegrí la Mostra Gastronòmica “és la síntesi de la riquesa de la comarca: territori, paisatge, producte de qualita i patrimoni”.

A la presentació, Juli Muro va agraïr “l’excel·lent feina dels restaurants de la comarca, sense els quals aquesta mostra no podria haver arribat a celebrar aquests vint anys d’existència; junts, fem força” i va afegir que “l’èxit d’aquesta Mostra en el temps posa de manifest, també, el bon saber fer dels garriguencs i garriguenques que saben produir, transformar i vendre productes de la millor qualitat”.

A l’edició de l’any passat, els restaurants que participaven a la Mostra van servir més de 1.200 menús. Segons va destacar Muro, “per aquest any esperem poder, com a mínim, igualar la xifra de l’edició anterior” perquè com ha explicat “la Mostra és una magnífica oportunitat perquè més gent conegui la comarca i ens situï al mapa”.

Durant l’acte, els assistents van poder veure l’elaboració en directe, per part diversos cuiners, d’alguns dels plats inclosos en el seus menús i van poder degustar delícies que se serviran, també, durant els dies de la Mostra. 

Restaurants participants en aquesta XX Mostra Gastronòmica de les Garrigues:

 1. Restaurant La Placeta d’Arbeca
 2. Restaurant Pané d’Arbeca
 3. Restaurant Erigard de les Borges Blanques
 4. Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques
 5. Restaurant Masia les Garrigues de les Borges Blanques
 6. Restaurant Masia Salat de les Borges Blanques
 7. Restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues
 8. Restaurant El Castell de la Floresta
 9. Restaurant Les Garrigues de la Granadella
 10. Restaurant La Garbinada de Granyena de les Garrigues
 11. Restaurant Miravall de Juneda
 12. Restaurant El Sindicat de Tarrés

La Mostra Gastronòmica a les Garrigues commemora dues dècades
comentaris