El Museu de Barbastre mostra 66 peces de la Franja que havien format part del Museu de Lleida

Per altra banda, Lambán es reunirà amb Aragonès i espera poder resoldre "fora dels tribunals" contenciosos relacionats amb els béns

Museo de Barbastro
photo_camera Museo de Barbastro

El Museu Diocesà de Barbastre-Montsó ha reobert aquest dimarts les seves instal·lacions amb l'exposició de 66 obres de la Franja provinents del Museu de Lleida, després d'haver estat tancat des de principis de novembre per actualitzar el discurs museogràfic.

A la inauguració el president de l'Aragó, Javier Lambán, s'ha mostrat confiat a poder resoldre "fora dels tribunal" contenciosos relacionats amb els béns, amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb qui està previst, ha dit, que es reuneixi al gener a Barcelona per parlar de la candidatura conjunta als jocs d'hivern del 2030.

Segons han explicat des del govern de l'Aragó, de les 66 obres exposades, 49 formaran part de la col·lecció permanent i la resta s'han instal·lat a la sala temporal perquè puguin alternar-se amb d'altres que puguin ser exposades. Tampoc descarten exposicions temporals itinerants a les 43 parròquies originàries de les obres, quan la sentència judicial sigui ferma, "sempre que sigui recomanable", ha especificat Lambán.

Comentaris