Editorial

Nació suma Territoris

Territoris s’integra al Grup d’Edicions de Premsa Local, el grup editor de Nació, Diari de Sabadell o Diari de Terrassa, i d’una vintena més de capçaleres
territoris+ nació-Marc-Esther
photo_camera territoris+ nació-Marc-Esther

Benvolguts lectors de Territoris. Estem contents i tenim motius per a estar-ho, i ho volem compartir amb vosaltres. L’Esther Barta, cofundadora, editora i ànima d’aquesta publicació i jo, Marc Basté, director i editor del Grup d’Edicions de Premsa Local, hem arribat a un acord per integrar Territoris al grup editor de Nació, Diari de Sabadell o Diari de Terrassa, i d’una vintena més de capçaleres, moltes d’elles d’àmbit municipal o comarcal arreu de Catalunya. Som una xarxa de mitjans locals i temàtics i volem ser part de la vostra vida, connectant-vos i informant-vos, proporcionant context, recursos, solucions i inspiració, i contribuint a la millora de les comunitats que atenem.

Com sabeu, la revista Territoris va néixer ara fa vuit anys i amb el temps s’ha consolidat com una publicació de prestigi, amb un immillorable posicionament de mercat i una alta valoració per part dels lectors. Barta, que també forma part de l’executiva d’AMIC, l’associació de mitjans de proximitat en català, afirma que “aquesta unió representa una gran oportunitat per expandir la nostra missió i continuar oferint un periodisme de qualitat, alhora que explorar noves oportunitats que connectin amb la nostra audiència. És molt emocionant formar part d’un grup editorial tan compromès amb la informació de proximitat i amb una visió clara de futur”. 

territoris-nació

Compartim principis, creiem en el territori, en els emprenedors i el talent local; és per això, que em satisfà enormement la integració de Territoris al Grup Edicions de Premsa Local, així com la meva incorporació com a representant d’aquestes grans capçaleres a la demarcació de Lleida, amb la convicció que serà una gran oportunitat per projectar tot el dinamisme d’un dels motors  socioeconòmics indiscutibles del país: Lleida”.

En aquest punt, Esther Barta també fa un reconeixement a l’equip que ha contribuït a forjar la solidesa de la marca Territoris. Destaca la qualitat humana i l’excel·lència professional de tots els seus membres, un equip actual format pel seu soci i cofundador Robert Garcia —a qui agraeix el seu suport incondicional i la confiança dipositada en el projecte des del primer dia—, així com per la Marina Pallàs, l’Aida Pallàs, la Carme Baró i el Jordi Vinuesa. El seu compromís i dedicació han estat fonamentals per a l’èxit del Territoris.

Grup Edicions de Premsa Local és el grup editorial matriu de les societats editores de Nació, Diari de Sabadell i Diari de Terrassa, Tarragona Digital i  Aguaita.cat, Criar.cat, El Món de la Tele, Impacte i Next, entre d’altres. Fundada l’any 2018 arran de l’adquisició de Diari de Sabadell, el grup editor vallesà és un dels principals grups periodístics de l’ecosistema mediàtic català, amb 24 capçaleres i edicions locals distribuïdes per tot el país, 3 milions d’usuaris únics mensuals i més de 2 milions de seguidors a xarxes  socials. Actualment, el Grup compta amb un equip de més de 90 professionals, entre els quals més de 65 periodistes.

Comentaris