El projecte Espai Bonsai s'incorpora a l'Arborètum de Lleida per divulgar l'arbre oriental

L'espai comprendrà una trentena d'arbres que formaran part d'una col·lecció dinàmica de 200 metres quadrats
Neix l'Espai Bonsai a l'Arborètum de Lleida ©AjLleida
photo_camera Neix l'Espai Bonsai a l'Arborètum de Lleida ©AjLleida

La iniciativa pretén divulgar la tradició mil·lenària del bonsai a la ciutat de Lleida i potenciar les 7 hectàrees del recinte botànic de l'Arborètum. El projecte de l'Espai Bonsai ocuparà 200 metres quadrats i incorporarà 30 arbres que s'exposaran en una col·lecció dinàmica, a més, d'habilitar-hi un magatzem i un taller per abordar les tasques de manteniment i les visites guiades. 

Tanmateix, i des d'una perspectiva permanent, l'espai natural esdevindrà un punt de referència per a les persones que tenen cura d'aquests arbres i com a espai d'ús comunitari i col·laboratiu per a les entitats del territori. D'altra banda, permetrà treballar un nou aspecte de la jardineria i posarà a l'abast de persones, entitats i escoles un seguit de tallers, jornades i formacions que preveuen estar obertes a partir del segon trimestre de l'any

El projecte es presenta des de l'Ajuntament de Lleida i l'Institut Municipal d'Ocupació (IMO) Salvador Seguí, amb el suport de la Diputació de Lleida

Nou espai per a bonsais dins l'Arborètum que estarà a punt el primer semestre del 2023 ©AjLleida
Nou espai per a bonsais dins l'Arborètum que estarà a punt el primer semestre del 2023 ©AjLleida

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo ha valorat que l'Espai Bonsai oferirà un espai de biodiversitat, al servei del territori i de la gent i ha agraït el treball del responsable del projecte, Gerard Curcó, expert en l'art del bonsai i qui cedeix l'exposició de bonsais de la seva col·lecció particular. També, ha fet valdre la transmissió de les cultures orientals, amb conceptes com bany de bosc, zen o els bonsais i ha reivindicat l'existència de l'espai de l'Arborètum que comprèn 7 hectàrees de natura, amb més de 4.500 arbres i arbustos d'arreu i que al mateix temps, mostren la pluralitat del planeta. 

D'altra banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn ha apuntat l'atractiu que suma el Jardí Botànic lleidatà amb aquest nou projecte, que amb l'afegit dels bonsais transmet un sistema de vida i d'encarar la realitat. Per acabar, el regidor d'Ocupació, Responsabilitat Social i Horta, David Melé i també, president de l'IMO, ha esmentat que la funció de l'Institut serà posar en funcionament i mantenir el nou equipament, on es programaran visites guiades i tallers destinats als centres educatius i el públic general.

Comentaris
Més a Societat