L'IEI impulsa el projecte 'Tardor a escena' per fer arribar el teatre als municipis

Tardor a Escena, un projecte que pretén reactivar els espectacles culturals en poblacions de la demarcació de Lleida de menys de 3.000 habitants amb 19 espectacles de 14 companyies lleidatanes    
Presentació del projecte Tardor a escena, de l'IEI i l'associació TELL
photo_camera Presentació del projecte Tardor a escena, de l'IEI i l'associació TELL

L'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) va presentar aquest dimarts Tardor a Escena, un projecte que pretén reactivar els espectacles culturals en poblacions de la demarcació de Lleida de menys de 3.000 habitants. L'ens finança amb 25.000 euros 19 espectacles de 14 companyies lleidatanes per tal que els facin arribar als petits municipis a preus assequibles.

La iniciativa ha estat impulsada per l'Associació Territori a Escena Lleida amb l'objectiu d'afavorir els pobles que solen presentar més limitacions i carències en aquest àmbit. El catàleg Tardor a Escena de l'Institut d'Estudis Ilerdencs permetrà als municipis programar les propostes escèniques fins al 31 de desembre del 2020.

Presentació del projecte Tardor a escena, de l'IEI i l'associació TELLEls objectius d'aquesta iniciativa són promocionar l'acció cultural que es fa des de les comarques de Lleida a partir d'una acció diversificada i multidisciplinària a l'abast dels ajuntaments, posar en relleu les propostes d'arts escèniques locals, potenciar el seu consum, crear circuit i generar xarxa, així com esdevenir un recurs de proximitat per a ens públics i agents en matèria de programació cultural.

El projecte pretén reactivar el sector cultural en petites poblacions de la demarcació, que són les que més carències i febleses presenten en aquest àmbit. Concretament, es posa al seu abast un catàleg amb una cartellera d'espectacles de les companyies de l'Associació Territori a Escena Lleida (TELL). Les companyies programen una gran diversitat de propostes escèniques per a tots els públics.

Les companyies que formen part del catàleg són Sac Espectacles (amb l'obra 'Danscircant'), El Sidral ('L'aneguet lleig' i 'Històries impossibles'), Mai tant teatre per a tothom ('No ploris!' i 'Els pastorets de la muntanya'), Nurosfera ('Solitud a Stromboli'), Improvistos Krustys Show ('Beatbox Circ' i 'Tot és possible'), La Cremallera Teatre ('Estanis, l'home dels oficis'), Companyia Els Salats ('La gran festa'), Alea Teatre ('Atlantis'), Miscel·lània Teatre ('Il·lia'), Talia Teatre ('El Patufet Valent'), La Pantomima ('M'he portat bé'), Nopatiskos Teatre ('Passem una estona?'), Efimer ('Traps'), Sound de Secà ('Emorio') i Mag Lari ('Una nit amb el Mag Lari').

L'Associació Territori a Escena Lleida és una entitat sense afany de lucre de caràcter professional en el sector de la programació cultural i les arts escèniques. En l'actualitat formada per 14 companyies lleidatanes amb una àmplia trajectòria professional al territori en les especialitats de les arts de carrer, el teatre, el circ, els titelles i la música.

Comentaris