Ningú sense llar és possible: la contundent campanya de Càritas

Cartel promocional de la Campanya 'Ningú Sense Llar és Possible'
photo_camera Cartell promocional de la Campanya 'Ningú Sense Llar és Possible'

Que ningú es quedi sense llar és possible. Així ho manifesten des de la Càritas Diocesana de Solsona, que inicien una contundent campanya aquest 2018 per dir prou a les vulneracions de drets, la inseguretat i les agressions que van de la mà del fet de no tenir llar. Aquesta acció, titulada Ningú Sense Llar és Possible,  part d'una campanya que porta 26 anys fent-se.

Després de 26 anys de Campanya ens podria vèncer el  desànim i pensar que no és així, però sabem que no és ni una fantasia ni una il·lusió , sinó que és possible

L’entitat reclama el compromís de les administracions, les entitats socials i la ciutadania, necessari perquè l’accés a una vivenda sigui un dret garantit per tothom.

Un altre model de societat

Des de Càritas manfiesten que, per això, fa falta un model de societat diferent que es basi en la justícia i una actitud de compartir en detriment del consumisme. Reclamen que la gent sigui més sensible amb el tema, per tal que tothom pugui assolir el seu projecte de vida, per la qual cosa és necessari un model que garanteixi el dret a la vivenda, una renda bàsica garantida i l’accés als serveis bàsics.

Persones sense casa, en el nostre dia a dia

També reclamen, per part de la societat civil, una major empatia, i consciència de la noció de bé comú, que avui s’hauria degradat enfront actituds individualistes. Per això, caldria aprendre a mirar les persones sense llar amb les quals ens creuem cada dia. Expressen que es tracta d'una vulneració dels drets humans.

La campanya se centra doncs en informar les persones de la realitat d’aquells que viuen sense llar, allunyar el fet de les mirades estereotipades o sensacionalistes i anar cap a un model més humanitzat, ja que, efectivament, tots som persones.

Comentaris