El Segrià, La Noguera i el Pallars Sobirà reben 750.000 euros per dinamitzar el turisme

Han rebut els ajuts l'Ajuntament de Penelles, per dur a terme el projecte  Colors d’esprai entre paisatge, cultura i vi, l'Ajuntament d’Aitona pel projecte  Fruiturisme. Una experiència agrícola a les Terres de Lleida, i l'Ajuntament de Sort, pel projecte  Millores pel foment del turisme a Sort, destinació de turisme esportiu i familiar 2019-2021
Festival Gargar de Murals i Art Rural 2019 4
photo_camera Festival Gargar de Murals i Art Rural 2019 4

La demarcació de Lleida ha rebut més de 750.000 euros per millorar la competitivitat de les seves destinacions turístiques. Així ho va explicar aquest divendres  a Aitona la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, on va presentar, juntament amb el director general de Turisme, Octavi Bono, els projectes dels ens locals que l’any passat van rebre ajuts dels plans de foment territorial del turisme. En concret, a les Terres de Ponent es van atorgar els ajuts a 3 ens de les comarques de la Noguera, el Segrià i el Pallars Sobirà.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón visita a AitonaConcretament han rebut els ajuts l'Ajuntament de Penelles, per dur a terme el projecte  Colors d’esprai entre paisatge, cultura i vi, per un import de 358.119 euros. L'Ajuntament d’Aitona pel projecte  Fruiturisme. Una experiència agrícola a les Terres de Lleida, amb un import de 177.133,20 euros. I l'Ajuntament de Sort, ha rebut 232.363 euros, pel projecte  Millores pel foment del turisme a Sort, destinació de turisme esportiu i familiar 2019-2021.

Aquests diners han de servir per crear o rehabilitar infraestructures i espais turístics; recuperar itineraris; millorar la senyalització o donar suport a algunes iniciatives turístiques, entre altres

Paisatge dels arbres florits en la temporada de la floració a Aitona 1En general, en l'àmbit de tot Catalunya l'any 2019 un total de 20 ens locals van rebre 6 milions d'euros en ajuts. Aquesta subvenció de la Generalitat facilitarà una inversió total de 16,7 milions d'euros.

La convocatòria del 2019 va proposar com a actuacions subvencionables aquelles adreçades a promoure la millora paisatgística i la lluita contra la pol·lució i contaminació visual. De la mateixa manera, es van puntuar les destinacions que utilitzessin els indicadors sostenibles de la plataforma MitoMed+, les que tenien una població per sota dels 1.000 habitants, les que no havien rebut cap pla de foment i les que apliquessin el Manual de senyalització de camins publicat per la Direcció General de Turisme (DGT).

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón

Els ajuts dels plans de foment augmenten un 50% respecte a l'any passat

Durant la presentació, la titular del Departament d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va anunciar que per aquest 2020, la Generalitat de Catalunya augmentarà en més d'un 50% els ajuts dels plans de foment territorial del turisme, ja que passaran a tenir una dotació de 10 milions d'euros. Aquests plans, que pretenen donar suport al territori i fomentar el reequilibri turístic, són finançats gràcies als ingressos generats per l'Impost sobre Estades en Establiments Turístics (IEET).

La consellera va ressaltar com una altra novetat d'aquest 2020 que per afavorir la presentació de propostes de petit format la inversió mínima del projecte passarà de 350.000 euros a 300.000 euros. La subvenció serà del 50%, com en edicions anteriors.

Comentaris