'Mangrana', el nou exponent cultural, artístic i audiovisual en terres lleidatanes

Mangrana Cultura Contemporània va resultar guanyadora en la segona convocatória del Premi L’OESST, un guardó que reconeix la millor iniciativa cooperativista de Ponent
Primer número de la revista Mangrana ©MangranaCultura
photo_camera Primer número de la revista Mangrana ©MangranaCultura

Lleida genera un nou projecte editorial ambiciós i creatiu que sota el nom de Mangrana, aixopluga cultura contemporània, art i audiovisuals, una publicació trimestral amb vocació de promoure artistes i projectes culturals de tot Catalunya. El primer número que va sortir a final d'octubre incorpora firmes com Sònia Alins, Moon Ribas, Rebeka Elizegi, Lluc Queralt o Imanol Buisan.  

Mangrana sorgeix de l'alquímia creativa de Laia Pulido, Josep Pulido i Gerard Martínez, per "la necessitat de crear des de l'art i per a l'art" amb l'únic objectiu de crear una revista especialitzada en cultura contemporània que reflecteixi les diferents maneres de fer i que coexisteixen.

Segons la directora de Mangrana, Laia Pulido, la línia editorial de Mangrana "vol ser diversa, neix diversa, però amb quelcom en comú entre tots els que conformem Mangrana: poder crear desplegant l'ànima".

La revista pretén aproximar el lector a la contemporaneïtat, entesa com un gènere dins de l'art, però també com un estat (a)temporal on diferents formes conviuen dins i fora dels propis marges

El projecte vol ser i crear cultura contemporània de manera col·laborativa i té la voluntat de constituir-se en cooperativa de treball associat sense ànim de lucre, tenint en compte els valors de l'economia social i solidària.

Gerard Martínez, Laia Pulido, i Josep Pulido i Mangrana Cultura Contemporània

Mangrana Cultura, guanya el Premi L’OESST

Mangrana Cultura Contemporània va resultar guanyadora en la segona convocatòria del Premi L’OESST, un guardó que reconeix la millor iniciativa cooperativista de Ponent.

El premi, impulsat per Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida, dotat amb un premi en metàl·lic de 3.000 euros, i una oferta formativa i d'acompanyament per a la constitució de la cooperativa, que s'anomena Mangrana Cultura Contemporània. 

El projecte es va seleccionar pel fet de tenir la visió de ser i crear cultura contemporània de manera col·laborativa, i la voluntat de constituir-se en cooperativa de treball associat sense ànim de lucre, per tal de dirigir-se a les persones, tant en l’àmbit de l’organització com en el de l’activitat.

El premi té per objecte el reconeixement i suport a la creació d’una nova iniciativa cooperativista a Ponent, que intenti donar resposta a alguns dels reptes socials i mediambientals del territori com poden ser projectes de producció, distribució o consum agroecològic; dinamització del comerç local; inclusió social, de persones amb situació de vulnerabilitats; fixació de la població al medi rural; dinamització del sector cultural i artístic; defensa de la igualtat de gènere o reconeixement de les diversitats d’origen, culturals, etc.; mobilitat i/o logística sostenible; entre d’altres.

Comentaris