17.01.2022 |
Territoris.cat

Nova passa de la defensa de Hasel per aconseguir l'absolució del raper

Es demana una vista oral a l'Alt Tribunal perquè anul·li la sentència de l'Audiència Nacional
hasel2
Nova passa de la defensa de Hasel per aconseguir l'absolució del raper

La defensa de Pablo Rivadulla, el raper conegut com Pablo Hasel, va presentar ahir un recurs d'empara al Tribunal Constitucional contra la sentència de l'Audiència Nacional, ratificada pel Tribunal Suprem, que el condemna a 9 mesos i un dia de presó per enaltiment del terrorisme amb l'agreujant de reincidència i per injúries i calúmnies a la corona i a les forces i cossos de seguretat de l'Estat.

Hasel va ser condemnat per incloure al seu perfil de les xarxes socials comentaris en forma de tuits on incorporava vídeos que, segons la sentència, incitaven a la violència, comentaris "d'enaltiment del terrorisme" i "vexatoris" conta la monarquia i altres institucions espanyoles.

La defensa del raper insisteix que els fets jutjats eren conseqüència d'un dret efectiu a la llibertat ideològica i d'expressió

El lletrat destaca que la sentència estableix com a tipus penal el "llibertinatge d'expressió", i puntualitza que aquest és inexistent al codi penal.

Segons l'advocat de Hasel, aquesta causa acumula des del tribunal tres vots particulars en contra, un al tribunal d'instància i dos en cassació. De fet, afegeix, la sentència condemnatòria ha prosperat amb un sol vot de marge, amb una sala de cassació "dividida" i que, a més, en un altre cas anàleg, el mateix ponent va fallar a favor del reu, la qual cosa implica una "situació d'inseguretat jurídica evident en l'exercici de llibertats públiques".

Per tot això, demana que es declari la nul·litat de la sentència ordenada per la secció primera penal de l'Audència Nacional del 2 de març de 2018, la sentència del 17 d'octubre de 2018 i la ratificació del 7 de maig de 2020. 

Nova passa de la defensa de Hasel per aconseguir l'absolució del raper
comentaris