Una obra sobre l'1 d'octubre de Francesc Diaz Orbay exposada de per vida a l'Ajuntament de Mollerussa

La pintura forma part de l'obra de l'artista, exposada aquests dies a la sala del Museu de Vestits de Paper, que romandrà oberta fins al 30 de maig
photo_camera Moment de l'entrega del quadre a l'alcalde de Mollerussa per part de Mª Carme Sánchez

"Senzillament Francis" és el nom de l'exposició del desaparegut pintor Francesc Diaz Orbay (1941 - 2019), que aquests dies i fins al 30 de maig, acull la sala del Museu de Vestits de Paper de Mollerussa com a homenatge pòstum i reconeixement a la seva obra per part de la seva vídua, Mari Carmen Sánchez.

L'artista barceloní, que es va establir a Balaguer té una prolífica obra molt diversa amb trets molt personals i de caràcter vivencial, que es transmet en cadascuna de les seves pintures.

La Mari Carmen destaca que "Francis" pintava molt bé i que la seva obra no podia caure en l'oblit. Enamorat de la música, sobretot del blues, el ball, el país i l'amor que va professar per Maria Carmen, les seves pintures recullen aquestes passions que el van acompanyar fins al final dels seus dies. 

El dissabte passat, en el marc de la Festa Major de Mollerussa, Mari Carmen va fer cessió de per vida a l'ajuntament de Mollerussa, d'una de les pintures dedicades a l'1 d'octubre, amb la presència de l'alcalde Marc Solsona i del regidor de cultura, Joan Ramon Domingo.

L'alcalde va destacar que "és una obra molt sentida i volguda, i que amb aquest quadre cedit i amb tot el que representa, hi ha la voluntat que es pugui visualitzar l'obra d'en Francesc, una obra molt diversa amb molts contrastos i que no deixa indiferent"

comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement