Obre la Fira de Sant Miquel amb 325 expositors directes repartits en una àrea bruta d'exposició de 64.000 metres quadrats

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, visitant la 64a Fira de Sant Miquel de Lleida, el 27 de setembre del 2018. (Horitzontal)
photo_camera La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, inaugura la Fira de Sant Miquel de Lleida

La Fira Agrària de Sant Miquel - Eurofruit ha obert portes aquest dijous amb bones perspectives per part de l'organització i també dels expositors. El director de l'ens firal, Oriol Oró ha destacat l'augment en expositors i superfície, pel fet que enguany hi ha tractors, que alternen la seva presència amb l'altra fira de referència del sector, la de Sant Josep de Mollerussa. Així mateix, ha fet èmfasi en la presència d'empreses en l'àmbit internacional i delegacions provinents de països africans i asiàtics. Aquesta perspectiva positiva està associada, segons Oró, al fet que la campanya de la fruita ha transcorregut ''en normalitat''.

Pla mig on es poden veure dos visitants a la Fira de Sant Miquel de Lleida consultant a un expositor de tractors, el 27 de setembre de 2018. (Horitzontal)L'acte inaugural ha estat presidit per la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, que ha fet referència al sector fructícola en el seu parlament i ha assenyalat que a diferència de l'any passat les exportacions han crescut. En concret s'ha passat dels 2,2 milions de quilos de fruita dolça exportats el 2017 a 3,018 enguany. Un símptoma, segons Jordà que la campanya no ha estat del tot desastrosa.

La consellera ha remarcat que tant l'Administració com el sector s'han d'avançar al que puguin venir i per això ja li han traslladat el ministre d'Agricultura, Luis Planas, el pla d'arrencada de fruiters.

Jordà ha assegurat que l'objectiu és treballar de manera permanent amb el sector i per això al novembre ja hi ha prevista una trobada per parlar de la propera campanya de la fruita.

Pla general on es pot veure un dels carrers de la 64a Fira de Sant Miquel de Lleida amb alguns visitants i expositors, el 27 de setembre de 2018. (Horitzontal)També en el marc de la inauguració de la Fira de Sant Miquel, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat que l'ens ha aconseguit 1,5 milions de la Unió Europea per finançar un projecte per innovar en la producció de porcí i que compta amb un pressupost de 3,1 milions d'euros. Una de les iniciatives que es portaran a terme és la construcció d'una macrogranja amb centenars de verres on s'implantarà nova tecnologia relacionada amb la gestació i la reproducció, per donar a conèixer aquestes tècniques. Abans de finals d'any estarà decidit el lloc on s'ubicarà i està previst que al llarg del 2019 o principis del 2010 es posi en marxa.

Comentaris