Oli solidari contra el càncer de mama del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent

El Molí d’Alcanó, del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, va presentar l’oli d’oliva verge extra de Selecció Especial Praedium KYLATT, de la campanya d'enguany en el decurs de la jornada KYLATT, d’Alcanó al món, que va tenir lloc el passat diumenge

Presentacio de l'oli Solidari AECC de Fruits de Ponent ©FruitsdePonent
photo_camera Presentacio de l'oli Solidari AECC de Fruits de Ponent ©FruitsdePonent

El Molí d’Alcanó, pertanyent al Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, i l’Associació Contra el Càncer a Lleida van presentar el divendres passat l'oli L’Or de Ponent, un producte que es comercialitzarà amb una participació solidària en la lluita contra el càncer. Les ampolles es vendran al preu de 3,90 euros, i d'aquest import 1 euro es destinarà a l'entitat social. 

Per a aquesta acció es produiran inicialment un total de 3.000 ampolles solidàries de 500 ml d’oli d’oliva verge extra de L’Or de Ponent

L’ampolla es pot trobar a les agrobotigues de Fruits de Ponent d’Alcanó, Alcarràs i Ponts, a BO de Shalom, a Vinicia de Lleida, a la seu de l’Associació Contra el Càncer a Lleida i a la pàgina web de L’Or de Ponent.

A l'acte de presentació hi van assistir del president de Fruits de Ponent, Sebastià Escarp, el director general de Fruits de Ponent, Josep Presseguer, el president de l’Associació Contra el Càncer a Lleida, Eduardo Serrano, i la gerent de l’Associació Contra el Càncer a Lleida, Eva Figuera.  

Escarp va explicar que “per al Grup Cooperatiu aquest tipus de col·laboracions donen sentit a tot allò que fem, n’estem orgullosos i creiem que un producte tan saludable com l’oli verge extra de la DOP Les Garrigues és ideal per a aquesta acció”. Presseguer, en la mateixa línia, ha animat a tothom a sumar-se a aquesta iniciativa i ha posat en relleu que “una petita acció com aquesta ens fa grans per dins”.

Per la seva banda, Serrano va expressar que estan molt agraïts perquè “iniciatives com aquestes permeten donar visibilitat a la lluita contra el càncer”. En aquest sentit, Figuera ha destacat que “aquest projecte arriba en un moment que ha estat molt difícil per l’associació”. “Iniciatives com aquestes ens donen esperança i ganes de continuar”, ha dit la gerent de l’Associació Contra el Càncer a Lleida. 

Presentació de l'oli Selecció Especial Praedium KYLATT ©FruitsdePonent

Jornada KYLATT, d’Alcanó al món

El Molí d’Alcanó, del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, va presentar l’oli d’oliva verge extra de Selecció Especial Praedium KYLATT, de la campanya d'enguany en el decurs de la jornada KYLATT, d’Alcanó al món, que va tenir lloc el passat diumenge. El certamen va fusionar el món de l’agricultura, l’art i la gastronomia, amb la participació del xef amb estrella Michelin del restaurant Hisop Oriol Ivern, l’expert gastronòmic Jordi Morillo i l’arpista Berta Puigdemasa.

La jornada va tractar els valors del cooperativisme, la gastronomia i l’art i es va aprofitar per tastar i parlar de les qualitats de l'oli nou verge extra de Selecció Especial Praedium KYLATT. La fusió artística la va incorporar la concertista lleidatana Berta Puigdemasa que va interpretar un seguit de peces del repertori clàssic.

Praedium KYLATT

Oli Praedium KYLATT ampollaPraedium KYLATT és un oli d’oliva verge extra amb personalitat pròpia i diferents matisos i aromes. Un oli elaborat a partir d’olives arbequines de camps seleccionats i molturades en fred. Tot i la seva curta trajectòria, ha estat guardonat enguany amb el premi al Millor Oli Verge Extra Fruitat Verd Dolç en la categoria de Petit Productor a la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i Les Garrigues, i també ha rebut la medalla de bronze al London International Olive Oil Competitions. Dos guardons que arriben després d’obtenir la medalla d’Or Gourmet de l’Associació per la Valorització de Productes Francesos de París (AVPA) l’any passat, així com la medalla d’or al millor disseny pel seu packaging per part de l’Associació de Publicistes de Catalunya.

Comentaris