L'actor Richard Gere dona suport a l'ONG en la roda de premsa a Lampedusa i critica la llei antiimigració de Salvini

Oscar Camps assegura que continuaran protegint la vida humana al mar

Camps ha comptat amb el suport de l'actor Richard Gere
photo_camera Camps ha comptat amb el suport de l'actor Richard Gere

El fundador de Proactiva Open Arms, Oscar Camps ha explicat aquest dissabte en la roda de premsa celebrada a l'aeroport de Lampedusa, que el vaixell Open Arms ha rescatat aquesta matinada 39 persones al Mediterrani, les quals se sumen a les 121 salvades fa més d'una setmana i que continuen a l'espera d'un port segur on desembarcar.

Camps, ha advertit de la situació delicada que es viu a l'interior del vaixell de l'ONG, després del nou rescat

Camps ha comptat amb el suport de l'actor Richard Gere, qui s'ha afegit a la roda de premsa, carregant contra la llei antiimmigració de Salvini i la paranoia generalitzada cap als nouvinguts.

El responsable de l'ONG Proactiva Open Arms, ha explicat que Malta només accedeix a dur a terra 39 persones. Es nega a desembarcar les altres 121 que fa nou dies que són a bord.

Camps advertia que la multitud de refugiats dalt el vaixell ha generat un seriós problema de seguretat a bord, i  el nivell d'ansietat d'aquestes persones és insostenible

Operacions de rescat del vaixell Open ArmsEl rescat d'aquesta matinada arriba hores després que el vaixell Astral de la mateixa ONG Open Arms hagi salpat del Port de Badalona per assistir l'embarcació que fa més d'una setmana que navega prop de l'illa italiana de Lampedusa a l'espera un port segur on atracar. Des de Badalona han sortit onze persones capitanejades per Savvas Kourepinis, que forma part d'Open Arms des de la seva fundació, el 2015.

El viatge que han iniciat aquesta nit dura dos dies i catorze hores. La tripulació de l'Astral preveu quedar-s'hi un dia i tornar a Badalona d'aquí a una setmana. L'embarcació ha sortit carregada de menjar, sobretot fruita, verdura, carn, pa i arròs en grans quantitats. A més, també duien recanvis pel motor i oli de l'Open Arms, vaixell principal de l'entitat.

Comentaris