La Paeria demana "tranquil·litat" als veïns de Cappont després de les manifestacions a favor i en contra de la mesquita

Larrosa assegura que garantiran el dret a la llibertat religiosa i que seran exigents amb el compliment de la normativa
L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, amb els regidors Carlos Enjuanes i Cristina Morón, en roda de premsa - Foto: Oriol Bosch
photo_camera L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, amb els regidors Carlos Enjuanes i Cristina Morón, en roda de premsa - Foto: Oriol Bosch (ACN)

El govern de la Paeria de Lleida ha demanat "tranquil·litat" als veïns del barri de Cappont després que diumenge hi hagués de forma simultània dues manifestacions, una a favor i una altra en contra, de la implantació d'una mesquita en un local del carrer Alacant que ha estat comprat per la comunitat musulmana més nombrosa de la ciutat, Ibn Hazm. L'alcalde Fèlix Larrosa ha assegurat que volen garantir la llibertat religiosa i també el dret a manifestació. En aquest sentit, ha assegurat que seran exigents amb el compliment de la normativa per part de la comunitat musulmana i ha recordat que ara com ara les condicions plantejades per fer el centre de culte, estan permeses. El centre no tindrà una capacitat superior a les 200 persones.

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat dels regidors Carlos Enjuanes i Cristina Morón, ha fet una compareixença extraordinària aquest dilluns després de les manifestacions contraposades que hi va haver diumenge a Cappont en relació amb la implantació d'una mesquita al barri. Segons Larrosa, les manifestacions són fruit de la "por i els sentiments" dels veïns però en qualsevol cas ha defensat el dret a manifestar-se per qualsevol tema de ciutat. Per això ha assegurat que el govern municipal és "respectuós" amb el que pensen els veïns però també ha demanat no "encendre de forma permanent l'espai públic compartit per pors".

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa - Foto: Oriol Bosch
L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa - Foto: Oriol Bosch (ACN)

L'alcalde ha volgut tranquil·litzar la ciutadania i ha negat que hi hagi preocupació al govern municipal per aquests enfrontaments d'opinions. En aquest sentit, ha defensat la garantia del dret a la llibertat religiosa al mateix temps que es compleixi la normativa. Per això, ha reiterat que la proposta de mesquita presentada per la comunitat Ibn Hazm compleix les condicions de la norma aprovada el 2022 i per això ha estat autoritzada. Des de la Paeria, ha afegit, es vetllarà pel compliment de les normes per avançar en un model de ciutat de "convivència i diàleg".

El regidor de Drets Civils, Carlos Enjuanes, ha explicat les reunions que ha mantingut amb les diferents parts des que es va autoritzar el projecte a principis d'any. La primera va ser amb l'Associació de Veïns de Cappont i la comunitat musulmana. També s'hi van convidar representants dels propietaris d'Alacant 9, que és el carrer i bloc als baixos del qual es farà la mesquita. Malgrat la "rumorologia" que feia dies que corria, Enjuanes ha assegurat que la reunió va ser positiva i va servir per aclarir diversos aspectes. Els veïns van demanar rigor en el compliment de les normes de "forma estricta" i per part de la comunitat musulmana es va acatar el compromís.

A part d'aquesta reunió se'n va fer una altra amb representants d'altres comunitats de veïns de la zona, comerciants i entitats del barri que segons el regidor, també va ser positiva i va servir per aclarir dubtes.

Comentaris