Pagès Editors presenta les novetats literàries pel Sant Jordi 2023

L'editorial ha seleccionat una trentena de noves publicacions de narrativa, novel·la negra, còmic, assaig i poesia amb la voluntat que agradin a tothom
Sant Jordi
photo_camera Sant Jordi

Pagès Editors es prepara per obrir les veles literàries del Sant Jordi 2023 i detalla algunes obres que protagonitzaran la Diada, seleccionades amb la voluntat d'agradar a tothom. Al mateix temps, l'editorial lleidatana ha assegurat que enguany vol despertar i recuperar l'esperit lector de la gent i superar les vendes des de l'any 2019, ja que aquests darrers dos anys l'índex de lectura ha baixat una "mica" respecte a l'any 2020, segons explicava Eulàlia Pagès

Novetats 2023

'Sabó de casa' de Montse Vendrell

Una de les publicacions més destacades de la selecció és 'Sabó de casa' de l'autora lleidatana Montse Vendrell, que a través d'una novel·la històrica basada en fets reals, narra la història familiar dels seus padrins: "són com dues novel·les que avancen en paral·lel" i que expliquen "l'experiència de marxar i les ganes de retrobar-se", explicava Vendrell.

'Crim al bancal' de Joan Cal

Una altra de les novel·les triades per aquest Sant Jordi és la història escrita amb tinta negra per l'escriptor i periodista Joan Cal, que s'endinsa per primer cop en el gènere negre amb 'Crim al bancal': "segurament hauria pogut sobreviure en una altra col·lecció", ja que el crim només és "una excusa" per explicar "altres temàtiques d'actualitat" que van des de la corrupció a la injustícia, assenyalava l'autor. 

'Coses que vam fer abans de ser oblidats' de Miquel Àngel Bergés

Una novel·la basada en una rigorosa documentació històrica que narra la vida dels anarquistes Fèlix Lorenzo Páramo, el primer alcalde anarquista de Lleida; Josep Larroca, president del Tribunal Popular; i Maria la Caçadora, miliciana perseguidora de capellans. Llibre que compta amb les il·lustracions de Josep Maria Cazares i tot un relat d'aventures amb un estil negre i un món amb força de violència. 

'Terra cremada' d'Eloi Juvillà

L'obra explica el canvi climàtic i ofereix propostes a nivell social i econòmic per combatre'l.

'Mares' de Sònia Quer

Llibre que recull una vintena de testimonis que trenquen els tabús que encerclen la maternitat.

Segell infantil i juvenil Nandibú

'L'Elefant amb ulleres' de Natalia Domanova

Llibre de l'autora i il·lustradora Natalia Domanova i que al mateix temps és un conte ideal per fomentar la lectura als infants: "té un text molt senzill amb un humor fàcil d'entendre tant per nens com per adults", indicava Domanova. 

També, Pagès Editors aprofitarà per celebrar el centenari de Josep Vallverdú rellançant el títol 'Indíbil i la boira', obra de l'autor lleidatà i que va ser finalista del Premi Josep Pla l'any 1982.

Parada de Sant Jordi ©Imatge arxiu
Parada de Sant Jordi ©Imatge arxiu

Comentaris