La tempesta provoca destrosses a l'aeroport d'Alguaire, i una quarantena de persones confinades a la terminal

La Regió d'Emergències de Lleida dels Bombers continua monitoritzant la caiguda de llamps i l'emergència de focs relacionats, segons informen els cossos d'emergència, n'hi ha almenys quatre que, pel moment, no progressen
Efectes de la tempesta als angars i aparells ©Lleida-Alguaire  (4)
photo_camera Efectes de la tempesta als angars i aparells ©Lleida-Alguaire

L'aeroport d'Alguaire ha sofert algunes destrosses a les instal·lacions aquest dimarts a la tarda en el marc de la tempesta amb fortes ratxes de vent que ha assolat les comarques de Ponent. 

A Alguaire s'ha registrat una ratxa màxima de 130 quilòmetres per hora. A Lleida el vent ha arrencat arbres i rames a zones com Pardinyes i també Ciutat Jardí. A General Brito la força de l'aire ha tombat motocicletes aparcades

Efectes de la tempesta als angars i aparells ©Lleida-Alguaire
Efectes de la tempesta als angars i aparells ©Lleida-Alguaire

El director de l'aeroport de Lleida-Alguaire, Toni Serra, ha explicat que l'episodi de vent ha tombat un avió ultralleuger en una zona d'entre 200 i 300 metres on hi ha empreses que hi treballen. Altres dos avionets que estaven dins un hangar també han resultat malmesos per impactes d'objectes, i a l'exterior, 4 aparells, també de petites dimensions, han rebut cops. Els hanagars inflables que hi ha en aquesta zona han quedat trencats a la part on hi ha les portes d'accés i l'empresa que els gestiona ja ha començat a avaluar els danys. Una part de la tanca del recinte de l'aeroport també ha caigut i es mirarà de tornar a posar dempeus perquè la infraestructura pugui reprendre l'activitat dimecres al matí.

En paral·lel, la Regió d'Emergències de Lleida dels Bombers continua monitoritzant la caiguda de llamps i l'emergència de focs relacionats. Segons informen els cossos d'emergència, n'hi ha almenys quatre que, pel moment, no progressen.

Comentaris