El Patronat de Turisme presenta 13 circuits de trail running pel Pirineu i les Terres de Lleida

Es tracta d'un seguit de propostes, una per comarca, pensades per facilitar als esportistes la feina de trobar bons recorreguts i sense sorpreses.

 

Camí Estany Ivars-Vila-sana-Foto Esther Barta
photo_camera Els recorreguts estan classificats per distàncies i són de seguiment per GPS. Foto: Esther Barta

En la presentació dels circuits de Trail Running del Pirineu hi han participat la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol; el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre, i Joan Grau, de l'empresa Trail Zone, que s'ha encarregat de definir, amb la col·laboració dels consells comarcals, un circuit de Trail Running per a cadascuna de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida. 

Trail Running

Rosa Pujol ha recordat que amb la pandèmia de la Covid-19 un dels sectors que més estan patint pel que fa tant a activitat econòmica com a la tipologia de client és el sector turístic, "amb una afectació greu per l'aturada d'activitat, com han posat en relleu fa pocs dies els representants del sector de l'hostaleria de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida amb manifestacions a la ciutat de Lleida i també a la Val d'Aran, a qui el Patronat de Turisme ha mostrat el seu suport".

Pujol ha explicat que des del Patronat de Turisme s'està treballant per impulsar noves iniciatives adreçades a posar en valor la pràctica de les activitats en espais oberts en contacte amb la natura i dirigides a un públic de proximitat com a productes amb més demanda en la situació actual. "Així ho hem comprovat amb els bons resultats que hem tingut aquest estiu al Pirineu de Lleida  i esperem que ara puguem tornar a repetir durant la temporada d'hivern."  RdP Trail running

Els circuits de Trail Running que s'han presentat, ha afirmat, van també en aquesta mateixa direcció de posar en valor i promocionar activitats en espais oberts i entorns naturals per practicar durant tot l'any i en el conjunt de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida, de la mateixa manera que va fer el Patronat ara fa un mes amb la presentació de la guia "Escala Lleida amb Chris Sharma".

El Pirineu i les Terres de Lleida, un magnífic destí per practicar el Trail Running

El Trail Running és una modalitat esportiva en constant creixement entre els corredors, que significa "córrer per camins". El Pirineu i les Terres de Lleida constitueixen un magnífic i variat destí per a la pràctica del Trail Running, segons ha afirmat Juli Alegre, cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme. "Des de la plana al sud fins a les altes muntanyes del Pirineu, passant per zones de rius i grans embassaments a la part central, tot plegat constitueix un magnífic lloc per entrenar i practicar en diverses i variades condicions climàtiques i tipus de terrenys molt diferents."

Per facilitar als esportistes la feina de trobar bons recorreguts i sense sorpreses, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha creat, per mitjà de l'empresa Trail Zone, el web www.thetrailzone.com/lleida. La selecció d'aquests 13 circuits s'ha fet d'acord amb els respectius consells comarcals. Alegre ha anunciat que es tracta d'un punt de partida amb una proposta per comarca i que més endavant el nombre de rutes anirà ampliant-se.

Per la seva banda, Joan Grau, de l'empresa Trail Zone, ha explicat que a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida els amants del Trail Running trobaran una completa proposta de circuits adaptada a totes les pautes d'aquesta disciplina amb propostes amb diferents nivells de dificultat i també de preparació física: pla, vertical, alta, mitjana i baixa muntanya, rocós i sec, verd i humit, corriols trencacames, pistes llargues i amples, paisatges i climes molt variats.

Fitxa tècnica

Els recorreguts estan classificats per distàncies i són de seguiment per GPS, és a dir, que no disposen de senyalització específica, tot i que alguns aprofiten abalisaments de senderisme anteriors. En tot cas són tots de fàcil seguiment amb l'ajut d'un GPS i la prèvia visualització de la informació necessària per fer els recorreguts que ens aporta el suport web: dades bàsiques, descripció, ampli reportatge fotogràfic en sentit de la marxa, precís arxiu GPX, i mapa amb perfil interactiu. Amb tot això l'usuari podrà previsualizar i estudiar els recorreguts, fent-se una idea molt clara de què hi trobarà i per tant facilitant la tria del material que necessitarà per completar la ruta amb seguretat.

Cal destacar que a més d'aquesta nova proposta de circuits pel territori de Lleida, molt abans ja existia a Lleida la The Trail Zone Rialp www.thetrailzone.com/rialp/ amb una completa i extensa xarxa de recorreguts, en aquest cas tots ells d'alta muntanya, i que tenen com a epicentre la població pirinenca de Rialp.

Les 13 propostes amb el desnivell acumulat, la distància i la cota màxima:

1.- Vertical Santa Fe-Organyà (Alt Urgell) (4,35 km, 650+, cota màxima 1.207 m)

2.- Trail 4 pobles-Barruera (Alta Ribagorça) (11 km, 500+, cota màxima 1.474 m)

3.- Trail Prullans (Cerdanya) (15 km, 700+, cota màxima 1.645 m)

4.- Trail Transllena-la Pobla de Cérvoles (Garrigues) (14 km, 600+, cota màxima 1.015 m)

5.- Gerb Trail-Gerb (Noguera) (20 km, 900+, cota màxima 615 m)

6.- Tremp 21K-Tremp (Pallars Jussà) (21 km, 350+, cota màxima 597 m)

7.- Milla Vertical d'Àreu-Àreu (Pallars Sobirà) (3,6 km, 1.685+, cota màxima 2.905 m)

8.- Linyola 23K-Linyola (Pla d'Urgell) (23 km, 70+, cota màxima 264 m)

9.- Camins de Fusta 11K-Sant Guim de Freixenet (Segarra) (11 km, 400+, cota màxima 770 m)

10.- Marató de l'Aiguabarreig 42K-la Granja d'Escarp (Segrià) (42 km, 250+, cota màxima 150 m)

11.Trail Integral del Verd-Sant Llorenç de Morunys (Solsonès) (31 km, 1.800+, cota màxima 2.905 m)

12.- Trail Serra del Tallat-Rocallaura (Urgell) (18 km, 500+, cota màxima 790 m)

13.- Montpius Skyrace-Vielha (Val d'Aran) (24 km, 1.800+, cota màxima 2.276 m)

Els usuaris que ho desitgin podran descarregar-se tota aquesta informació al web del Patronat en aquest link https://www.aralleida.cat/zones-trail-running/. D'altra banda per promocionar i donar a conèixer el conjunt de circuits es duran a terme diferents accions de comunicació amb mitjans especialitzats i xarxes socials i també amb prescriptors que vindran a fer els circuits, com Es el cas de la campiona del món de Trail Running 2020 Gisela Carrión, segons ha explicat Juli Alegre.

Comentaris