Pep Riera i la Cooperativa Lletera Cadí, Premis Nacionals Felip Domènech 2020

Es reconeixia a l'activista sindical, Pep Riera, que va ser coordinador nacional d'Unió de Pagesos del 1978 al 2000, per  la trajectòria de lluita col·lectiva i solidària a favor de la pagesia, i a la Cooperativa Lletera Cadí, pel seu compromís amb el sector
Acte de lliurament dels Premis Nacionals Felip Domènech d'Unió de Pagesos @UP
photo_camera Acte de lliurament dels Premis Nacionals Felip Domènech d'Unió de Pagesos @UP

El sindicat Unió de Pagesos (UP) va lliurar aquest divendres els Premis Nacionals Felip Domènech 2020, en el decurs d'un acte que va tenir lloc a la Sala Coliseum de Corbins. El guardó va recaure enguany en l'activista sindical, Pep Riera, que va ser coordinador nacional d'Unió de Pagesos del 1978 al 2000, en reconeixement a la trajectòria de lluita col·lectiva i solidària a favor de la pagesia. I pel que fa a les entitats es va premiar a la Cooperativa Lletera Cadí, pel seu compromís amb el sector.

L'escriptor i doctor en Geografia Ignasi Aldomà, obria l'acte de lliurament amb la lectura de la glossa dels Premis Nacionals Felip Domènech 2020, en el que també hi van participar el coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, Jordi Verdú, alcalde de Corbins, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn. L'acte va estar amenitzat pel concert del cantautor d'Alpicat El Fill del Mestre.

El coordinador territorial de la Plana de Lleida d'Unió de Pagesos, Josep Sellart, va entregar el premi a la categoria d'Entitat a Lluís Clotet, president de la Cooperativa Lletera Cadí, mentre que Joan Caball l'ha lliurat a la categoria de Persona a Pep Riera.

El guardó lliurat als premiats és obra de l'artista cerverí Xavier Badia, que es va inspirar en la terra i l'aigua, dos elements lligats a la figura de Felip Domènech.

Guardó dels Premis Nacionals Felip Domènech

Origen dels Premis Nacionals Felip Domènech Costafreda 

Unió de Pagesos va instituir els Premis Nacionals Felip Domènech Costafreda amb l’objectiu de reconèixer la trajectòria de persones i entitats que han destacat en la defensa de la pagesia, de la cultura, del cooperativisme, del país i de les seves llibertats, d’una forma honesta, senzilla i amb companyonia. Va arrencar el 2016 per ser un punt de trobada biennal de les entitats del país que, d’una manera directa o indirecta, conformen l’entramat del sector agrari català. Felip Domènech Costafreda (Artesa de Lleida, 1951-2013) va ser una persona honesta i un destacat activista en el sindicalisme agrari, en el cooperativisme i en la cultura. Va estar vinculat als moviments culturals del seu poble com a músic, cantant i col·laborador de la revista local La Femosa. A més d’implicar-se en el món cooperatiu, va ser un gran defensor del territori i la seva gent

Comentaris