22.05.2022 |
Territoris.cat

Nit de pluges torrencials a les Garrigues i Pla d'Urgell

Un vehicle arrossegat per l'aigua a Arbeca
Un vehicle arrossegat per l'aigua a Arbeca
Nit de pluges torrencials a les Garrigues i Pla d'Urgell

Les comarques de les Garrigues i del Pla d’Urgell van centralitzar aquest dimarts les pluges més fortes de tota la demarcació de Lleida. Els aiguats es van anar intensificant a les últimes hores de la tarda i van arribar a inundar, en qüestió de minuts, part de l’Albi, les Borges Blanques i Mollerussa. Concretament, a la capital del Pla d’Urgell es van registrar, 132,9 litres. Un fet pel qual la policia local va aconsellar evitar els desplaçaments perquè hi havia carrers negats i hi havia perill per als veïns. 

Carrers de l'Albi 1Pel que fa a les Garrigues, les Borges Blanques va registrar  136,8 litres per metre quadrat. En aquest cas, l’ajuntament va alertar els veïns dels forts aiguats a través del pregó pel campanar i demanava a la gent que no sortís de casa seva per l’estat dels carrers i perquè moltes tapes de clavegueram havien estat arrossegades per l’aigua, el que suposava un perill per la seguretat ciutadana. A la mateixa comarca, els veïns de l’Albi també van patir les conseqüències de la intensitat de la pluja, ja que l’aigua va arribar a superar el metre d’alçada en algunes façanes i va deixar imatges de carrers completament negats i de cotxes coberts.

A Arbeca, la rubinada es va emportar diversos vehicles i 8 ocupants van ser rescatats sense lesions. A Lleida, l’alcalde Miquel Pueyo va alertar que l’embassament de la Mitjana va passar a desembassar 25m3/s. 

Vehicle arrossegat per l'aigua a ArbecaDavant d’aquesta situació, els Bombers van atendre 187 avisos a la Regió d’Emergències de Lleida. De fet, entre les 20.00 i les 22.00 hores van haver-hi fins a 89 serveis per inundacions, principalment a les Borges i Mollerussa, tot i que també van anar entre d’altres a Balaguer, Golmés, el Palau d’Anglesola, la Floresta, Arbeca, Fondarella, l’Albi, Miralcamp, Albagés i Torregrossa. A més, van haver-hi accidents a Tàrrega, Anglesola, Bassella, Castelló de Farfanya, Soses, Torrefarrera, Vinaixa i a l’A-22, a Lleida. I es van retirar arbres a Torà, a l’Albagés, Balaguer, a la Baronia de Rialp, Sarroca de Bellera i a Lleida.

Carrer Enric Granados MollerussaFinalment, es van produir despreniments i a l’AP-2, entre Albatàrrec i Tarrès, va quedar tallada al trànsit. Lamentablement van desaparèixer quatre persones a Vilaverd i Vimbodí.

Segons el Servei Català de Trànsit, es mantenen tallades al pla de Lleida les següents carreteres: (clicar per actualitzar dades)

C-233 a Castelldans

 L-200 a Mollerussa

LP-7013 entre l'Albi i el Vilosel

LV-2012 a les Borges Blanques

LV-2013 a la Floresta

LV-201 entre Maldà i l'Espluga Calva

LV-7022 entre Artesa de Lleida i Puigverd de Lleida

LV-7023 a Castelldans

LV-7031 entre les Borges i Cervià de les Garrigues

N-II a Fondarella.

Nit de pluges torrencials a les Garrigues i Pla d'Urgell
comentaris