Plusfresc elimina el 100% de les bosses de plàstic

Plusfrésc diu adéu al plàstic aquest estiu
photo_camera Plusfrésc diu adéu al plàstic aquest estiu

Aquest estiu, la cadena lleidatana de supermercats Plusfresc consolidarà el seu compromís amb el medi ambient retirant per complet les bosses de plàstic dels seus establiments. La decisió s’emmarca dins del Projecte Sostenible establert per la companyia dins el seu Pla estratègic 2019-2020, que preveu també altres iniciatives per reduir els plàstics dels seus supermercats.  

Plusfresc s’avança així a la normativa europea que prohibirà, a partir de 2021, les bosses que no siguin de plàstic reciclat. No obstant, la cadena de supermercats fa un pas més i substituirà les seves bosses de plàstic per d’altres reutilitzables com la ràfia, el niló i altres  fabricades amb materials més respectuosos, com  el paper, bosses compostables i caixes de cartró. El client podrà adquirir-les a un preu d’entre 0,10 euros i 0,95 euros. A més, tot i que la normativa no afecta les bosses de les seccions de carn, peix, fruita i verdura i congelats, Plusfresc també les substituirà per bosses compostables i de malla reutilitzables en el cas de la fruita i verdura.

En total, es calcula que s’evitarà l’ús de 19.000.000 de bosses de plàstic entre les que s’utilitzen per portar la compra i les de les seccions de frescos  

El responsable de RSE a PlusfrescRafel Oncins ha explicat que la cultura d’usar i llançar ens ha conduit a l’actual crisi mediambiental. Per això, si volem aconseguir un equilibri, com a societat hem de fer un canvi de mentalitat. Des de Plusfresc apostem per mesures que siguin respectuoses amb el medi ambient i les persones, i treballem perquè, pas a pas, aconseguim un model que garanteixi l’harmonia entre el creixement econòmic, la cura del medi ambient i el benestar social

Una altra iniciativa posada en marxa per l’empresa per tal de minimitzar el plàstic que es genera als mostradors de carnisseria i peixateria és la de permetre als clients que portin les seves pròpies carmanyoles. Per qüestions higièniques, però, el producte se servirà sempre embolcallat en un paper amb una làmina de material compostable que es pot separar i reciclar als contenidors de paper i orgànic. A banda, abans que acabi l’any, l’empresa també es compromet a oferir als clients una alternativa a les safates de poliestirè (phorespan) que s’utilitzen per dispensar els productes a les seccions de carn i peix ateses i a utilitzar film de retractilar compostable, guants compostables i paper amb una làmina de material compostable, que es pot separar i reciclar correctament. 

Pel que fa a les seccions de fruita i verdura, a banda de les bosses compostables, se’n trobaran de paper, que seran gratuïtes pels clients i de malla reutilitzable a un preu de 2,99 euros el paquet de 2 bosses. Els guants higiènics de plàstic que s’utilitzen per agafar la fruita i la verdura  també seran substituïts per d’altres de material compostable.      

comentaris