22.05.2022 |

El PSC posa en valor la proposta d'invertir en l'Eix transversal de Ponent

La carretera en qüestió és la C-233 que connecta Castelldans, Cogul, Granyena i Torrebesses
Representants del PSC a la Carretera Eix Ponent-Garrigues ©Òscar Ordeig
Representants del PSC a la Carretera Eix Ponent-Garrigues ©Òscar Ordeig
El PSC posa en valor la proposta d'invertir en l'Eix transversal de Ponent

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, va posar en el punt de mira la carretera C-233, ubicada a les Garrigues, en un acte de compareixença on també van assistir regidors i regidores de municipis de les Garrigues i que van fer el dijous 5 de maig en un dels trams d'aquesta via, a l'altura del Cogul. Va remarcar que la carretera hauria de ser un eix vertebrador de la comarca i va expressar la seva indignació a causa de la despreocupació per part de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida.

Ordeig va titllar la travessia de "carretera de la vergonya" pel seu mal estat i va avançar el seu suport a la Proposta de Resolució al Parlament en la que insten a crear una taula de treball entre Generalitat, Diputació, Consell Comarcal i els municipis afectats per tal d'analitzar i posar solucions al dèficit històric en carreteres a les Garrigues Altes. La iniciativa també exigeix un pacte de cessió de la titularitat de les diverses vies municipals per la creació d'aquest Eix transversal de Ponent.

"La carretera hauria de facilitar la comunicació amb els pobles de la comarca i fins a les Borges Blanques. A més de connectar la plana d'Urgell amb les Terres de l'Ebre", va esmentar Ordeig.

El diputat del PSC va recordar que les dues vies amb major ús són l'eix de Ponent, que connecta Castelldans, Cogul, Granyena i Torrebesses, i l'eix de les Garrigues Altes, que connecta Albagés, Torms i Bellaguarda. Totes elles de titularitat municipal, però que en realitat presenten un ús comarcal i acumulen sobreutilització.

Finalment, l'acte va cloure amb unes paraules del diputat socialista que apuntaven a la necessitat de responsabilització per part de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida.

El PSC posa en valor la proposta d'invertir en l'Eix transversal de Ponent
comentaris