Ponent Coopera tanca el 2020 amb 55 nous projectes d’economia social

L’entitat ha promogut diverses iniciatives i programes per fomentar el cooperativisme a les terres de Ponent

Ponent FEST
photo_camera El Ponent Fest d'enguany es va celebrar en sis punts diferents per garantir les restriccions sanitàries

L’Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida, Ponent Coopera, va tancar el tercer any d’activitat acompanyant 55 nous projectes que volien constituir-se com a cooperativa per desenvolupar la seva activitat econòmica a les comarques de Ponent. Pel que fa a la constitució de projectes d’economia social, finalment es van crear quatre noves cooperatives (Sabors de Ponent, Lo Vilot Farm Brewery, La Temporada i Avantva) i es van generar 150 nous llocs de treball al llarg del 2020 gràcies a l’acció de Ponent Coopera.

Durant el darrer exercici, Ponent Coopera va realitzar més de 100 accions formatives i de promoció del cooperativisme i l’economia social, en les quals van participar un miler de persones. Pel que fa a l’àmbit educatiu, es van realitzar 33 tallers d’introducció al cooperativisme i l’economia social per a alumnes de l’etapa obligatòria i postobligatòria de diferents instituts de la província.

A causa de la situació sanitària, Ponent Coopera va haver de realitzar moltes d’aquestes accions de manera virtual.

Una de les accions més destacades que va realitzar l’ateneu cooperatiu va ser la campanya de micromecenatge #dESSconfinemPonent. La iniciativa va aconseguir recaptar 7.055 euros per donar suport econòmic al teixit cooperatiu del territori per continuar la seva activitat i fer front a la crisi i a la situació d'emergència causada per la covid-19.

Un total de 125 cofinançadors van fer aportacions durant els gairebé dos mesos que va durar la campanya a la plataforma Goteo. Amb aquesta també es volia contribuir a fer front a l’emergència sanitària i es va destinar el 10% de les donacions 700 euros a ajudar al sector sanitari de Ponent amb una donació directa a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.INFO-2020

En aquest context, també es va donar continuïtat a la fira Ponent Fest, realitzada per primer cop al 2019 a la Seu Vella de Lleida. Entre els mesos de setembre i octubre es van organitzar sis actes de petit format en cadascuna de les comarques (Urgell, Segarra, Noguera, Segrià, Garrigues i Pla d'Urgell). Les activitats es van centrar en conèixer noves entitats d’economia social sorgides a cadascuna de les comarques i acompanyant-les amb la degustació dels productes del territori.

Premi L’Oest 2020 a la millor iniciativa cooperativista de Ponent

Finalment, amb l’objectiu de donar suport a les iniciatives d’economia social i solidària en el marc de la crisi sanitària i econòmica, l’Ateneu també va convocar per primer cop L’Oest 2020, Premi Ponent Coopera a la millor iniciativa cooperativista de Ponent. L’entitat guanyadora del premi, valorat en 3.000 euros més una oferta formativa i d'acompanyament per a la constitució de la cooperativa, va ser l’associació Obrint Portes per l’Habitatge Social, que té com a finalitat la rehabilitació d'habitatges en desús per tal de destinar-los a persones amb dificultats d'accés a l'habitatge a un preu inferior al de mercat. El projecte Bar Centro de Maldà, va ser premiat amb un accèssit de 1.500 euros com a reconeixement per la important tasca que estan realitzant en la dinamització del món rural.

Ponent Coopera l’impulsen set entitats del territori, com són el Grup Alba, la cooperativa Tres Cadires, L’Olivera Cooperativa, El Risell, Les Obagues Eines Educatives, Lleure Quàlia i John Fil i compta amb un equip tècnic format per set persones que desenvolupen dia a dia el projecte. Alhora, també compta amb la col·laboració de 21 entitats públiques i privades del territori.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement