4 d'octubre

Ponent Coopera organitza una jornada per enfortir el comerç local

Comptarà amb la participació de les experiències Reus Compra Responsable, Territori de Masies i FedeFarma

El proper dilluns 4 d'octubre, Ponent Coopera organitza la jornada 'Enfortiment del comerç local amb el cooperativisme i l'Economia Social i Solidària', una cita que pretén donar a conèixer diferents experiències de cooperativisme entre empreses i com aquestes donen resposta a alguns dels reptes que actualment travessa el Comerç Local. 

Descobreix més informació sobre Ponent Coopera al nostre reportatge 

Davant d'alguns reptes com el comerç en línia, la digitalització o la importància de la comunicació en la societat actual, el cooperativisme pot aportar sortides des de l'organització de serveis per als comerciants, petits empresaris i tots aquells professionals del turisme rural.

Les cooperatives de servei s'utilitzen per a l'organització d'autònoms i petits negocis que malgrat que comparteixen necessitats específiques no tenen per què compartir tota una estructura empresarial.

L'organització de la logística, els serveis comunicatius, les compres conjuntes o l'organització d'activitats culturals per a atraure visitants són algunes de les activitats que es presentaran en aquesta trobada. 

La jornada es realitzarà de manera virtual i començarà a les 15.30 hores amb la presentació a càrrec de Ramon Boixadera, director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida

Seguidament, Ponent Coopera farà una introducció sobre el cooperativisme com a eina d'enfortiment del comerç local i a continuació es presentaran tres experiències cooperatives que enforteixen els comerços locals en format de taula rodona:
 

  1. Reus Compra Responsable, projecte d'intercooperació del comerç de Reus que neix amb la voluntat d'impulsar la transformació del model comercial de la ciutat i ofereix una distribució ecològica a domicili per a tota la ciutat;
  2. Territori de Masies, cooperativa rural formada per veïns, associacions i empreses del conjunt de municipis del baix Solsonès vinculades al turisme per promoure, reivindicar i protegir les maneres de fer, els paisatges, i la vida als pobles del baix Solsonès;
  3. FedeFarma, cooperativa farmacèutica que té presència a tota Catalunya i actua en l'àmbit sanitari oferint serveis integrals per a les farmàcies, aportant solucions per millorar la competitivitat i rendibilitat, i potenciant el paper sanitari del farmacèutic.

La xerrada està adreçada especialment als comerciants, restauradors i els professionals del turisme rural

Comentaris
Més a Societat
Entering on the requested page Skip advertisement