Ponent destil·la marihuana, els Mossos alerten que el cultiu el fan grups criminals

Una de les principals preocupacions és que el perfil del traficant ha passat de ser una persona que cultivava una vintena de plantes per al seu consum i que en venia la resta, a un grup criminal, format majoritàriament per albanesos, que cultiven grans extensions de terreny
Els Mossos d'Esquadra desmantellant una plantació de marihuana localitzada a Castelldans @Mossos
photo_camera Els Mossos d'Esquadra desmantellant una plantació de marihuana localitzada a Castelldans @Mossos

En els darrers mesos els Mossos d'Esquadra estan desmantellant de marera continuada importants plantacions de marihuana en la demarcació de Lleida. Aquest dimecres ha sigut a Coll de Nargó, on la Policia Autonòmica ha localitzat 2.000 plantes d'aquesta droga en una zona boscosa i de difícil accés. En el lloc de la, plantació es va localitzar un campament equipat amb estris per cuinar i poder fer estada per les persones que cuidaven les plantes.

Els Mossos d'Esquadra desmantellen una plantació amb unes 2.000 plantes de marihuana a Coll de Nargó @MossosEls Mossos d'Esquadra de la Regió Policial de Ponent han alertat d'un augment exponencial de plantacions de marihuana a Lleida i també a la resta de Catalunya. Una de les principals preocupacions és que el perfil del traficant ha passat de ser una persona que cultivava una vintena de plantes per al seu consum i que en venia la resta, a un grup criminal, format majoritàriament per albanesos, que cultiven grans extensions de terreny.

Els Mossos calculen que en els últims quatre anys, tant el nombre de plantes comissades i destruïdes com les actuacions policials per desmantellar plantacions s'han gairebé doblat.

Només en poc més d'una setmana, els Mossos han comissat més de 8.000 plantes en 9 intervencions a les comarques lleidatanes, que s'han saldat amb, de moment, 3 detinguts

La primera intervenció policial a l'exterior es va fer dimecres de la setmana passada a Alcoletge i es van comissar 226 plantes de marihuana. Seguidament, els Mossos van trobar i destruir 495 plantes més a Corbins, 126 i 114 en dues intervencions a Torres de Segre, 59 a Gimenells, 421 a Torrebesses, 3.244 a Castelldans i 1.592 a Bovera.

comentaris