07.10.2022 |
Territoris.cat

Ponent, territori d’espais naturals

Publireportatge

Espais Naturals de Ponent
Espais Naturals de Ponent compta amb el suport d’entitats públiques i privades del territori.
Ponent, territori d’espais naturals

Ametllers, oliveres, cabanes de pedra seca, espècies úniques i paisatges singulars. Si haguéssim de definir amb tres paraules tots aquests aspectes en surt l’eslògan Espais Naturals de Ponent.

I és que Lleida és molt més que una plana. Lleida és paisatge, és patrimoni i és natura. Una natura que és ben viva i que podem gaudir dia a dia, tant els que hi vivim com els que venen a visitar-nos. Amb 20 espais naturals protegits, i altres espais naturals d’interès, les comarques de la plana de Lleida gaudeixen de les qualitats indispensables per ser una destinació ecoturística de qualitat. IMG_20180714_210524_338

I aquest és l’objectiu del projecte Espais Naturals de Ponent; realçar els valors dels espais naturals de Ponent, en primer lloc, entre la població local per tal de garantir la seva preservació i, segon lloc, entre la població forana per tal de fomentar l'ecoturisme que ajudi a diversificar i potenciar l'economia al territori. I per dinamitzar, i alhora conservar i conèixer els tresors naturals que tenim tant a prop, Espais Naturals de Ponent presenta – per tercer any consecutiu una proposta molt àmplia d’activitats perquè el públic descobreixi els 20 espais naturals protegits que conformen el projecte.

Del mes de març i fins a finals d’any, hi ha programades 56 activitats, agrupades en quatre grans grups. Activitats de descoberta dels valors naturals, activitats de descoberta del patrimoni històric per endinsar-se en la història dels espais naturals, activitats que permetin gaudir de l’espai a l’aire lliure a través dels sentits - una sèrie de sessions culturals en què podrem gaudir de la música o del teatre d’autors locals en un entorn natural – i activitats esportives de baix impacte en un entorn natural. En aquest cas, s’incorporen propostes com les marxes nocturnes, un itinerari amb bicicletes elèctriques o sessions de ioga. Per altra banda, també s’aposta per programar activitats que durin tot el cap de setmana com els tallers de reconstrucció de marges de pedra seca o els tallers d’instal·lació de càmeres de trampeig fotogràfic.

Descobrir els valors naturals que tenim al territori és la millor manera de fer-nos-els nostres, però si a més a més, podem gaudir-ne fent esport, observant la fauna i la flora que hi habita o passant una bona estona escoltant música, fent esport o gaudint de les postes de sol, els espais naturals formaran part de les nostres vides. DSCF2043

Espais Naturals de Ponent compta amb el suport d’entitats públiques i privades del territori així com també amb la implicació de molts municipis. El projecte està finançat en un 90% pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i en un 10% pels Consells Comarcals de Les Garrigues, el Pla d'Urgell, l'Urgell, el Segrià, La Segarra i la Noguera i es compta també amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Ponent, territori d’espais naturals
comentaris