Premi internacional a la tesi doctoral de la professora de la UdL Eva Martín

La professora de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la UdL Eva Martín
photo_camera La professora de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la UdL Eva Martín

La professora de la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET) de la Universitat de Lleida (UdL) Eva Martín Fuentes ha rebut el premi de la International Federation for Information Technologies and Travel & Tourism (IFITT) a la millor tesi doctoral. El guardó, que s'ha lliurat en un congrés celebrat a Nicòsia (Xipre), valora l'excel·lència de la seua recerca, amb el títol de Tourism Surveying from Social Media: The Validity of User-Generated Content (UGC) for the Characterization of Lodging Rankings

La tesi analitza quaranta milions de ressenyes (Big data) sobre hotels de tot el món descarregades des de TripAdvisor i Booking.com per comprovar si el contingut en línia generat pels usuaris valida els sistemes de classificació dels establiments i les plataformes d'allotjament 

Posteriorment, a través de tècniques d'intel·ligència artificial, Martín ha dissenyat un model per classificar-los i harmonitzar els diferents sistemes de categorització de tot el món. 

Facultat de Dret, Economia i Turisme de la UdLEl treball, dirigit pel professor de l'Escola Politècnica Superior de la UdL Cèsar Fernández, formava part del programa de Doctorat en Enginyeria i Tecnologies de la Informació de la UdL i va obtenir la qualificació d'Excel·lent cum laude.

L'Excellence Award for a Doctoral Thesis de l'IFITT s'ha lliurat durant l'ENTER 2019 PhD Workshop, un congrés que és el fòrum de referència a nivell mundial per als representants de l'acadèmia, les administracions, la indústria i altres organitzacions per intercanviar, compartir i generar nous reptes en la investigació i anàlisi que l'aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació tenen sobre l'àmbit turístic.

Aquest premi a la tesi de l'IFITT s'ha lliurat en 7 ocasions des del 2013. Només dos doctores espanyoles l'han rebut i totes dos són de la UdL. A banda d'Eva Martín, la també professora de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la UdL Estela Mariné el va recollir l'any 2015. 

Comentaris