El president de la Generalitat Quim Torra dona positiu de coronavirus

Torra es va instal·lar diumenge a la Casa dels Canonges de manera preventiva, després que portés unes hores amb tos i febre, i que hagi tingut contacte amb el vicepresident, Pere Aragonès, que també va donar positiu en el test de la covid-19
Quim Torra, en una roda de premsa
photo_camera Quim Torra, en una roda de premsa

El president del Govern, Quim Torra, ha donat positiu de coronavirus, després d'unes hores amb tos i febre, i que hagi tingut contacte amb el vicepresident, Pere Aragonès, que també va donar positiu en el test de la covid-19.

Torra, es troba confinat a la Casa dels Canonges, segons ha explicat ell mateix aquest dilluns, el president és el segon positiu confirmat al consell executiu. Així i tot ha dit que segueix exercint totes les funcions i que, com la resta de l'executiu, continua actiu, decidit i determinat en la lluita contra una malaltia tan expansiva, conscient del perill d'exposar-se i exposar als altres el risc de contagi.

El president Quim Torra ha dit que més d'un miler de catalans ja pateixen d'aquesta malaltia i ha vaticinat que en seran molts més els pròxims dies.

Cal una actitud cívica, solidària i més generosa que mai, ha reiterat el cap de l'executiu, que ha insistit en l'autoconfinament solidari de tots, a més de demanar al govern espanyol que autoritzi immediatament el pla de confinament que li han fet arribar

Uns minuts abans que Torra comparegués, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que Torra s'havia sotmès a la prova i que estava pendent de resultats, a més d'anunciar que totes les reunions en què participi Torra, sigui amb els consellers o amb altres agents, es faran per videoconferència.

Comentaris