30.11.2021 |
Territoris.cat

Més de 170 inscrits a la primera ‘universitat d’estiu’ per a alumnat de secundària de la UdL

Els cursos es duran a terme als als campus de Cappont i Agrònoms
Els cursos es duran a terme als campus de Cappont i Agrònoms
Més de 170 inscrits a la primera ‘universitat d’estiu’ per a alumnat de secundària de la UdL

La Universitat de Lleida (UdL) ofereix per primer cop cursos d'estiu per a alumnat de tercer i quart d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior a través del seu Institut de Ciències de l'Educació (ICE). Un total de 174 nois i noies prendran part a partir del proper dilluns en algun dels 13 cursos que ha programat el Campus Jove Itinera. Es desenvoluparan del 25 de juny al 13 de juliol, als campus de Cappont i Agrònoms. Cadascun tindrà una durada de 20 hores, repartides al llarg d'una setmana, en horari de 9.30h a 14h.

Volem que, un cop acabin les classes lectives del curs, puguin continuar descobrint nous interessos. Per això, hem convidat els estudiants a participar en els àmbits de recerca de la universitat, a través d'activitats molt pràctiques i amenes, d'entre molts camps del coneixement, destaquen els organitzadors. Els cursos, de fet, tenen temàtiques molt variades.  Des de les bases de la investigació a la genòmica vegetal, l'energia elèctrica i tèrmica, la impressió 3D, la llengua xinesa o els videojocs. 

Al programa trobem títols com ara Sentim-nos forenses: introducció a la dissecció veterinària,  Detecció de gens endògens i transgens al genoma de l'arròsRemou dades i resol problemesTastem l'energiaModelat, disseny i impressió 3D o Plantes del món i el món de les plantes a l'Arborètum: descobrir, investigar i jugar. També n'hi ha d'altres d'àmbits més humanístics com Piensa, siente y actúa: el poder de la psicologíaInvestigar és tan apassionant com cuinar¿Cómo nos comunicamos? El universo de la lengua, el cine y la literatura o Com escollim la nostra professió?.

Els cursos tenen un topall màxim d'entre 20 i 25 places, per poder garantir la part pràctica als laboratoris de la UdL. Els que tenen més alumnes inscrits són els d'impressió en 3D (25), dissecció veterinària (24), energia (22) i cuina (21). Els participants en aquesta primera edició del Campus Jove Itinera provenen de la ciutat de Lleida, Balaguer, Les Borges Blanques, Tàrrega, Mollerussa, Torrefarrera, Guissona, La Granadella i Fraga

Més de 170 inscrits a la primera ‘universitat d’estiu’ per a alumnat de secundària de la UdL
comentaris