Projecte Ona publica una col·lecció de contes per finançar projectes contra el càncer infantil  

 Yolanda Blasco amb el primer volum de L'Ona i en Tururú
photo_camera  Yolanda Blasco amb el primer volum de L'Ona i en Tururú

L'Ona i en Tururú són dos personatges sorgits de la creativitat de Yolanda Blasco, i que van néixer amb la voluntat de ser una eina de divulgació de l'entorn del càncer infantil i al mateix temps argument per contribuir al finançament de projectes i recerca en l'àmbit de l'oncologia infantil.

cartell OnaSota el nom de Projecte Ona va néixer un col·lectiu implicat i solidari en aquest difícil entorn social, que volia trobar una manera pròxima i pedagògica de contribuir a aquesta finalitat, i d'aquí en va sorgir el primer conte de la col·lecció d'aventures de l'Ona i en Tururú. Amb una l'edició de 1.500 exemplars, que es van finançar amb petites aportacions econòmiques i del mateix col·lectiu, i dels que s'han venut la pràctica totalitat.

El Projecte Ona s'embarca en el segon volum, i per aquest motiu s'ha preparat una vetllada solidària, en la que es donarà a conèixer més profundament el projecte, i serà el punt de partida per al finançament del nou volum, que comptarà amb la participació dels alumnes de segon grau de l'escola Riu Segre de Pardinyes. L'acte tindrà lloc a la Sala Funàtic, el divendres 15 de juny, amb la participació del Gram Magi Valls, Xavier Fernandez, Cantant er Tanqueta, el cantautor Fustegueres. Les activitats es completaran amb la projecció del documental Ganar al viento. El preu de la col·laboració serà de 10 euros.

Projecte Ona té previst editar cinc contes en els quals l'Ona i en Tururú viuran diferents aventures que tindran molt a veure amb l'entorn dels nens i nenes, afectats pel càncer i de les persones del seu entorn. La venda d'aquestes publicacions es destinarà íntegrament a projectes relacionats amb la malaltia.

  

comentaris