02.12.2021 |
Territoris.cat

La protecció i la comfortabilitat en el vestuari laboral

Nous materials, teixits i dissenys han possibilitat una major protecció i comoditat en els equipaments de protecció individual (EPI), una proposta d'especialització que ofereix l'establiment de Grup Nicanor Mateu de les Borges Blanques.   

Botiga5
La protecció i la comfortabilitat en el vestuari laboral

Publireportatge

El Grup Nicanor Mateu amb les seves quatre divisions de negoci, Big Mat, NicMat ferreteria, ServiMat i Mateu Transgrues, és un grup comercial que sorprèn per les seves dimensions i per la diversitat de serveis i productes que ofereix d'alta qualitat i preus molt competitius. L'establiment, que va iniciar la seva activitat l'any 1970, es troba a les Borges Blanques, just a l'entrar a la capital de les Garrigues, al carrer Raval de Lleida, 47- 49 

Tot i la seva diversificació de productes, el lema "materialment possible" defineix l'objectiu del Grup Nicanor Mateu, que ha fet una clara aposta per l'àmbit dels riscos laborals, en la seva botiga especialitzada en roba i calçat laboral, d'acord amb la normativa vigent que regula la seguretat en el treball, d'obligat compliment per a les empreses respecte als seus treballadors i treballadores.

L'espai és un gran aparador de la roba laboral més actual, la moda portada al sector del treball, disseny i funcionalitat, amb articles molt diversos com els pantalons amb butxaques laterals, amb genolleres, impermeables; caçadores softshells de teixit tèrmic que es caracteritzen per fer de tallavents; jaquetes reversibles amb plomes, d'un color diferent per fora i per dins; cinturons elàstics; mitjons d'estiu, d'hivern, transpirables, de mitja canya, turmelleres o de cama sencera i roba interior apelfada.

I res millor que posar-se un "gorro" quan fa aquell fred que se'ns agafa al cap, així, podem trobar a Nicanor Mateu, "gorros" reversibles, de llana o amb teixit softshells. Per a la protecció del cap també es poden trobar altres elements, com els casquets de seguretat per als qui treballen en el sector de la construcció i fins i tot per als motoristes.

En complements, les ulleres són una protecció essencial per als ulls, i a Grup Nicanor Mateu podem trobar ulleres amb dissenys ben actuals: solars, polaritzades, amb vidres de colors, etc.

El vestuari i el calçat laboral estan subjectes a l'EPI (equip de protecció individual) que protegeixen a la persona dels riscos que pugui sofrir en el desenvolupament de la seva feina, per la qual cosa, el Grup Nicanor Mateu, compta amb una àmplia oferta, tant per a home com per a dona, en sectors diversos: hoteleria, construcció, electricitat, alimentació, sanitari, industrial, hidrocarburs, etc.

Algunes activitats professionals que necessiten una protecció més elevada, com els bombers també disposen d'equip ignífug i calçat especial hidròfug. 

Un catàleg immens que inclou paravents amb costures termosellablesrobes tèrmiques impermeables i transpirables -per tal que l'aigua llisqui per la seva superfície- plantilles i calçat professional amb més de 50 o 60 models diferents per a cada sector, amb el seu corresponent número, fins i tot un 52, amb les marques més conegudes del mercat, Paredes, Snickers o Cofra entre altres. 

Qui realment domina tot aquest camp és la responsable de l'àrea, la Mª del Mar Palou, amb una gestió de més de 20 anys en el Grup Nicanor Mateu.

Ella ens explica que aquest sector ha evolucionat moltíssim i que l'equipament laboral no està renyit amb el disseny i l'estètica. Cada any porten a l'establiment la nova col·lecció tant en roba com en sabates i botes, amb llurs característiques molt diverses, forrades de goro-tex, hidrofugades, preparades per a l'asfalt, per al treball en gasolineres o per als electricistes, el calçat dels quals no pot tenir cap element metàl·lic. 

Respecte a l'estètica, la Mª del Mar posa d'exemple el calçat esportiu "All Star" en la seva línia professional que combina perfectament moda i comoditat en el treball. El mateix succeeix amb la marca Paredes, que fabrica sabates amb protecció per al món del treball, per a la caça o per a l'esport; sabates ortopèdiques de la marca americana Proper, i que es caracteritzen per la seva comoditat.

Palou constata una major conscienciació en l'adquisició de la roba laboral, "ara és el propi treballador qui fa la compra" tot i que afegeix que "encara predomina entre la gent, la idea de posar en segon terme la utilització de roba i calçat adequats en el treball, quan hauria de ser un aspecte primordial en l'àmbit professional". 

La innovació ha estat una constant en la millora i funcionalitat de la roba i l'equipament laboral, amb l'aplicació de nous materials, teixits i dissenys que han possibilitat una major protecció i comoditat. En aquesta evolució, es poden trobar peces molt funcionals i de gran protecció, com els pantalons en 3 dimensions, amb un patró anatòmic (gamma Snickers) que s'adapta perfectament a les flexions del genoll, a més de dur les corresponents genolleres, o pel que fa a la protecció dels peus, amb nous materials en el calçat com el Composite, que substitueix a les punteres de ferro, o la sola de Kevlar -un material que s'utilitza en les armilles antibales- materials que aplicats a les sabates, fan que aquestes siguin molt més lleugeres, i més resistents a l'aixafament o perforacions i a les altes temperatures.

En definitiva, Grup Nicanor Mateu té la voluntat d'oferir a empreses i professionals un catàleg de material d'alta qualitat que garanteix la seguretat i la funcionalitat en els llocs de treball.

 

La protecció i la comfortabilitat en el vestuari laboral
comentaris