Provacuno recomana 'posar tota la carn a la graella' aquest estiu

Provacuno ha comptat amb la col·laboració del restaurant La Boscana, i el seu xef estrella Michelin Joel Castanyé, per afegit el vessant solidari de la campanya, elaborant 300 racions d'estofat de vedella que s'han repartit en residències del Pla d'Urgell
Eliseu Isla, Javier Lopez i Joel Castanyé
photo_camera Eliseu Isla, Javier Lopez i Joel Castanyé

La interprofessional de carn de vedella Provacuno ha triat l'entorn del restaurant La Boscana de Bellvís, per dur a terme la primera presentació a tot l'estat de la campanya Molt fans del que és nostre. Amb aquesta iniciativa el sector té la voluntat de fomentar al consum de carn durant aquest estiu, en barbacoes i festes familiars o amb amics, per compensar les pèrdues que han patit arran de la crisi sanitària de la COVID-19.

La campanya És hora de posar tota la carn a la graella, jo trio carn de boví de la nostra, es difondrà per televisions, xarxes socials i mitjans de comunicació. L'objectiu és que després d'uns mesos durs per la covid-19, la gent aprofiti els retrobaments familiars i d'amistats amb carn de vedella produïda al país.


El president de Provacuno, Eliseu Isla ha explicat aquest dijous que per primera vegada una campanya compta amb el suport de prop de 5.000 carnisseries, que identificaran la carn d'aquí per fomentar que els clients en comprin.

Segons Isla, en el primer moment de la crisi sanitària del coronavirus el preu de la carn va baixar molt perquè les peces més nobles tipus entrecot i el filet van deixar d'estar demandats pel sector de la restauració, que es va veure obligat a tancar portes.

Sí que s'ha detectat un augment del consum de carn a casa durant el confinament, tot i que segons la Interprofessional, no ha servit per compensar tot el que s'ha perdut

Eliseu Isla, Javier Lopez i Joel Castanyé 1Eliseu Isla ha destacat que en el moment actual han intentat estar a prop de la gent necessitada i per això, en les darreres setmanes també han fet donacions de carn a diferents hospitals de l'estat. En aquest sentit el restaurant La Boscana, i el seu xef estrella Michelin Joel Castanyé han col·laborat amb la iniciativa solidària de Provacuno, elaborant 300 racions d'estofat de vedella que s'han repartit en residències del Pla d'Urgell.

El cinquè país productor de vedella de la Unió Europea

Les dades del Ministeri d'Agricultura fetes públiques recentment situen el sector de la carn de vedella com a responsable del 5,9% de la producció agrària d'Espanya i de més de 15% de la producció final ramadera, de manera que es troba al tercer lloc dins el sector ramader. Al conjunt de tot el món, l'Estat és el divuitè país més productor de carn de vedella i se situa a la posició número 14 com a major exportador.

Les 700.000 tones de producció de carn anuals estan valorades amb més de 3.000 milions d'euros

D'altra banda, durant el 2019, el ministeri va comptabilitzar més de 130.000 granges arreu de l'Estat, amb uns 5,8 milions de caps de bestiar, 238 indústries de sacrifici i 140 sales d'especejament la qual cosa suposa que la indústria dóna feina a més de 150.000 famílies de tot el país. L'any passat les exportacions van créixer un 17% respecte a les del 2018, amb un augment del valor exportat del 13%.
 

Sostenibilitat i medi ambient

El sector també es defensa dels qui l'acusen de ser molt contaminant i asseguren que les dades oficials indiquen que les emissions de gasos a l'atmosfera que provoca la seva activitat només representa el 3,6% del tota de gasos d'efecte hivernacle i que l'objectiu que tenen fixat en trenta anys és el de les emissions zero.

Comentaris