Larrosa reclama al govern d'ERC i Junts que aturi el projecte de l'alberg de Pardinyes

Cedida pel PSC de Lleida
Pla mitjà del cap de l'oposició a la Paeria de Lleida, Fèlix Larrosa, amb la també regidora del PSC, Begoña Iglesias, el 5 d'agost del 2021. (Horitzontal)
photo_camera El cap de l'oposició a la Paeria de Lleida, Fèlix Larrosa, amb la també regidora del PSC, Begoña Iglesias - Foto: Cedida pel PSC de Lleida

El cap de l'oposició a la Paeria de Lleida, Fèlix Larrosa, ha instat aquest dijous la resta de grups de l'oposició a presentar una moció conjunta per aturar la construcció de l'equipament comunitari que acollirà temporers i sense sostre previst a Pardinyes. Larrosa ha explicat que s'ha posat en contacte amb els diferents grups municipals per plantejar la iniciativa. Així mateix, el socialista ha reclamat al govern municipal d'ERC i Junts que "aturi i reconsideri el projecte atès que la setmana passada el Parlament, a proposta del PSC, va aprovar la priorització d'ajudes a empresaris del sector agrari per implantar construccions modulars i incorporar pisos públics per a la campanya de temporers".

Fèlix Larrosa, que ha explicat que la intenció és presentar la moció al ple municipal del mes de setembre, ha assegurat que "és una ocasió ideal perquè tots els grups polítics manifestin la seva posició". "Apel·laré perquè tothom s'hi pugui sumar i tenir el vot majoritari al ple", ha dit el cap de l'oposició a la Paeria. Larrosa ha defensat que el model plantejat "genera rebuig i divisió en la societat" i, per això, ha instat el govern municipal a replantejar-lo.

Larrosa també ha apel·lat al grup del Comú de Lleida a sumar-se a la iniciativa atès que "el model d'alberg no és el seu" i que la formació es va abstenir en la votació per a la tramitació d'urgència per tal d'encomanar la redacció del projecte, en la qual el PSC hi va votar en contra.

"Calen plantejaments que tinguin consens i que es puguin assumir des del punt de vista social", ha dit Fèlix Larrosa. El cap de l'oposició també s'ha mostrat sorprès pel fet que la redacció del projecte per construir l'equipament, amb un cost de 224.000 euros, "no tingués cap partida assignada" i ha alertat que el projecte global s'enfili fins als 4,8 milions d'euros.

Després de l’aprovació, a petició del grup del PSC al Parlament, per prioritzar les ajudes a empresaris agraris per a construccions modulars, Larrosa també ha reclamat que la partida de 4 milions d'euros de la Generalitat prevista per a l'alberg de Pardinyes s'inverteixi en altres equipaments socials de la ciutat de Lleida com ara en l'habilitació i la concertació de places del centre de dia de Cappont, ha dit.

A més, el primer secretari del PSC a Lleida ha anunciat que si el PSC governa després de les municipals del 2023, revertirà els usos i transformarà l'espai en una residència per a la gent gran del barri de Pardinyes


El PSC demana un enllaç ferroviari entre l'Aeroport d'Alguaire i Lleida

Fèlix Larrosa també ha demanat a la Paeria i Govern "posar sobre la taula el model per comunicar la xarxa ferroviària de l'estació de Lleida-Pirineus amb l'Aeroport d'Alguaire", per al qual hi ha estudis realitzats, ha remarcat. A la vegada, ha reclamat avançar en un Pla de Rodalies de Lleida, pel qual ha recordat que hi ha iniciatives plantejades per la societat civil i de CCOO.

En clau d'infraestructures, el cap de l'oposició a la Paeria ha demanat al govern que informi de la situació en què es troba el Pla de l'Estació. "És impossible que l’alcalde de Lleida porti dos anys parlant amb Adif i que no hi hagi respostes o notícies", ha afirmat.

Finalment, Fèlix Larrosa ha anunciat que el PSC demanarà la convocatòria del Consorci del Turó de la Seu Vella per "aclarir el quadern de ruta en matèria de la candidatura a Patrimoni Mundial de la Unesco i conèixer el compromís de la Generalitat amb aquest dossier". "No sabem quin és i reclamem una mica de transparència i que, de forma pública, se'ns expliqui el camí a seguir", ha dit. Així mateix, Larrosa ha instat el govern municipal i el Consorci "a treballar colze a colze amb el Ministeri de Cultura i Esports per avançar en les consideracions i fer arribar el procés de la candidatura a bon port".

Comentaris