Quatre companyies de Lleida, candidates als Premios MAX 2022

Les companyies Zum-Zum Teatre, Emilia Gargot, Festuc Teatre i Campi Qui Pugui són candidates als XXV Premios MAX de las artes escénicas en diferents categories, una selecció que fa de la provincia de Lleida una de les més ben representades en aquesta edició
Camí a l'escola de Campi Qui Pugui @BlancaMartínez
photo_camera 'Camí a l'escola', de Campi Qui Pugui - Foto: Blanca Martínez

Les companyies de la provincia de Lleida Zum-Zum Teatre, Emilia Gargot, Festuc Teatre i Campi Qui Pugui són candidates als XXV Premios MAX de las artes escénicas en diferents categories. Amb aquesta selecció, la provincia de Lleida és una de les més ben representades en aquesta edició. 

Aquest dimarts 15 de març es va desvetllar, d’entre els 449 espectacles que estaven cursant la carrera dels MAX 2022, la llista definitiva de candidats als premis d’arts escèniques estatals organitzats per la fundació SGAE, entre les quals les companyies són candidates amb els espectacles Soc una nou, de Zum-Zum Teatre (a la categoria de millor treball de producció; millor espectacle per a públic infantil, juvenil o familiar; i millor direcció d'escena a Ramon Molins), La llàntia meravellosa, de Festuc Teatre (a la categoria de millor espectacle per a públic infantil, juvenil o familiar); Container, d'Emilia Gargot (a la categoria de millor espectacle de carrer) i Camí a l'escola, de Campi Qui Pugui ( a la categoria de millor espectacle per a públic infantil, juvenil o familiar)

Els Premios Max de las Artes Escénicas© van ser creats l’any 1998 per la  Sociedad General de Autores y Editores amb la finalitat de premiar i reconeixer la labor dels professionals i la qualitat de les produccions més destacades de l’any en l’àmbit de les Arts escèniques.


Zum-Zum Teatre - Soc una nou 

L’advocada Marinetti és una dona implacable i amargada que ha denunciat a gairebé tot el veïnat. La seva vida canvia el dia en què l’Omar, un nen refugiat, cau d’una branca de la seva noguera. El nen transforma la seva vida per complet i per poder quedar-se amb ell, diu que és una nou i que, segons una antiga llei, tots els fruits que cauen al seu jardí li pertanyen. El jutge i el fiscal, incrèduls, escolten als testimonis. Mentre, l’Omar recorda com va haver de fugir d’un país en guerra i com va perdre als seus pares al mar, esperant tenir una oportunitat a la vida.

Soc una nou ha estat també Premi FETEN 2021 a la Millor direcció i a la Millor interpretació coral.


Festuc Teatre -  La llàntia meravellosa 

Alguna vegada heu somiat en trobar una llàntia meravellosa amb un geni a dins capaç de concedir-te tres desitjos? Heu pensat quins desitjos demanaríeu?
Aquesta història tracta d’una nena i la voluntat de complir el seu únic desig: que la mare es curi de la malaltia que sofreix. Un desig que no es pot complir, ja que el geni només pot concedir desitjos a la persona que ha trobat la llàntia. I és així com la seva història ens farà qüestionar de si realment la llàntia serveix d’alguna cosa.
Un espectacle de teatre, titelles i actors, que ens parla dels desitjos, de l’acceptació i de l’amor que és capaç de sobrepassar les dificultats que ens presenta la vida.


Emilia Gargot - Container

L'adolescència és "una puta guerra", diu la companyia, que assegura que ser jove és una revolució. Si formes part d’aquests camps de batalla, aquest espectacle és per tu.
Container és una oportunitat per a jugar una partida sense conseqüències; iniciar sessió per a traslladar l’odi que es crea a les xarxes socials a l’espai públic real. Sense filtres ni censures, Container permet ser el teu jo virtual en un espai idoni per alliberar el teu odi. A través d’un contenidor en flames, un avatar i els teus WhatsApps, l'espectacle et convida a treure sense por el teu hater interior. "Si l'odi és igual de natural que l'amor... Tu què odies?", ens pregunten.


Campi Qui Pugui - Camí a l’escola 

Camí a l'escola mostra la extraordinària història de tres germanes que s’han d’enfrontar diàriament a adversitats i perills per arribar a l’escola. Tres germanes, una cadira de rodes i un objectiu: tenir el futur a les seves mans.
Tres nenes que viuen en un país llunyà i que representen la història real de milers d'infants d'arreu del món. Infants decidits, autònoms i capaços, que comparteixen les ganes d’aprendre i són conscients que només l’educació els obrirà les portes a un futur millor”

Camí a l'escola ha estat Premi de la Crítica 2020 al Millor espectacle de públic infantil, juvenil o familiar, i Premi FETEN 2021 a la Millor posada en escena de l’espectacle.
 

Comentaris