Quatre persones de Lleida són guardonades als primers Premis inVISIBLES d'arts escèniques

Jordi Escuer, Margarida Troguet i Joan Pena i Elisabet Pané són reconeguts per la seva tasca "totalment essencial" en el món de les arts escèniques per a tots els públics

L'acte d'entrega dels dels Premis inVISIBLES, de l'Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya (TTP) - Foto: Cedida per la TTP
photo_camera L'acte d'entrega dels dels Premis inVISIBLES, de l'Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya (TTP) - Foto: Cedida per la TTP

L'Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya (TTP) ha celebrat aquesta setmana la primera edició dels Premis inVISIBLES, uns guardons que tenen com a finalitat reconèixer la feina de totes aquelles persones, entitats o projectes —entre altres— que creuen en les arts escèniques per a tots els públics i amb la seva tasca o presència ajuden a fer valer el sector i "a fer-ho més fàcil tot".

Els Premis inVisibles van comptar amb una gala inèdita que va tenir dilluns a l'Espai cultural i gastronòmic Tarambana, ubicat a Cardedeu.

Al llarg de l'acte es va fer entrega de set guardons per distingir un seguit de persones que generalment no estan en un primer pla, però que, en canvi, la seva feina és totalment essencial, ja que simbolitzen una aliança imprescindible per la continuïtat de les arts escèniques

Entre els premiats, destaquen quatre persones de la província de Lleida: Jordi Escuer, Margarida Troguet i Joan Pena i Elisabet Pané.  

Jordi Escuer va recollir el premi per "la implicació i feina que porta a terme en un municipi de 6.000 habitants on ha aconseguit realitzar una programació de qualitat i estable de sala i de carrer i organitzar un festival de referència com el CircPicat, així com, per la feina en la creació i fidelització de públics". Margarida Troguet va ser distingida per "estar sempre al costat de les companyies, sempre disposada a sumar, a facilitar i a compartir el seus coneixements i contactes". I els escenògrafs Joan Pena i Elisabet Pané van recollir el distintiu "per tota la implicació que dipositen en els projectes a l'hora de dissenyar i construir les escenografies i titelles, fent un treball artesanal i minuciós que transmet la seva ànima als elements creats".  

La gala va comptar amb la participació d'un centenar de persones entre les quals hi havia membres de les companyies professionals d'arts escèniques i representants de les diferents institucions culturals del territori com en Josep Vives, Director General de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques, i l’Edgar García, Director de Institut Català d’Empreses Culturals, tots dos del Departament de Cultura de la Generalitat i qui van ser els encarregats de lliurar dos dels guardons. Les encarregades de conduir l'acte van ser l'actriu olotina Anna Roca, de la Cia. Anna Roca, juntament amb la també actriu Marta Gorchs, de la Cia. Sifó. També van pujar a l'escenari Txema Muñoz i Roberto G. Alonso, que van portar a terme una actuació de les seves respectives disciplines. La Tresca i la Verdesca van ser els encarregats d'amenitzar la jornada amb música en directe.

Els candidats a optar als Premis inVISIBLES han estat proposats pels membres de les companyies professionals catalanes d'arts escèniques que són sòcies de la TTP. Cada companyia ha pogut presentar fins a tres candidatures. Seguidament, s'ha dut a terme un període de votacions i el mateix dia de la Gala s'han fet públics els guanyadors/es.


La TTP

L'Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics, la TTP és una entitat sense afany de lucre formada per setanta-sis companyies professionals d'arts escèniques i de carrer per a la infància i la joventut que va néixer l'any 2000 amb la voluntat de promoure i vetllar per la qualitat i donar visibilitat al sector.

L'entitat treballa des de la convicció que el públic, infants i famílies, mereixen qualitat, respecte i rigor creatiu

I ho fa defensant sempre la professionalitat, la territorialitat, la democratització de la cultura, la cooperació, la proximitat i el compromís del sector i amb el sector.
 

comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement