19.01.2022 |
Territoris.cat

Raimat inicia la seva verema ecològica amb optimisme

El celler ponentí inicia la collita amb bones expectatives tot i l'excepcionalitat del moment

Raimat inicia la seva verema ecològica amb optimisme

El celler Raimat, de la DO Costers del Segre, ha iniciat la seva verema amb expectatives molt bones, tot i ser en un any excepcional degut a la pandèmia.

A aquesta peculiaritat cal sumar les dificultats climatològiques de la campanya, que ha estat caracteritzada per ser un any excepcionalment plujós

La verema ha començat amb la recol·lecció de les varietats blanques de raïm per a l'elaboració de caves.

Per altra banda, el departament de R+D de Raimat ha portat a terme amb èxit aquest any el projecte pilot GOPHYTOVID, en el qual es desenvolupen tècniques de control de malalties de forma més ecològica. El projecte, desenvolupat juntament amb la Universitat de Lleida, s'ha aplicat ja a 300 hectàrees de vinya ecològica de Raimat i consisteix en un túnel polvoritzador que aplica productes orgànics a la vinya per combatre fongs i plagues, que tan han afectat moltes vinyes aquest any a la resta del país.

L'equip tècnic de Raimat ha iniciat la seva verema de forma manual i per una sola cara del cep, aconseguint la selecció del millor raïm

En una verema marcada per la COVID-19, Raimat ha aplicat un estricte protocol de seguretat i higiene tant a la vinya com al celler i oficines per evitar la propagació del virus. En tots els llocs és obligat l'ús de mascaretes, es controla la temperatura a tot el personal diàriament, es realitzen test a tots els treballadors de forma periòdica i es garanteix la distància de seguretat entre tots els empleats. Així mateix, s'han establert tres torns diferents de treball per garantir el mínim contacte entre ells.

La varietat tardana de Cabernet Sauvignon de Raimat acaba la seva verema normalment durant la segona quinzena d'octubre

Raimat inicia la seva verema ecològica amb optimisme
comentaris