El recopilatori musical “Estrats” torna a posar en relleu la música feta a Ponent

La segona edició del disc compta amb 22 propostes musicals i se’n distribuiran 6.000 còpies en físic
Algunes de les formacions que formen part del segon volum d'Estrats
photo_camera Algunes de les formacions que formen part del segon volum d'Estrats

Després de l’èxit de la primera edició del disc recopilatori Estrats, Sons de Ponent editat l’any 2019, el Servei Comarcal de Joventut del Segrià ha llençat el segon volum d’aquesta col·lecció musical que pretén brindar, segons els promotors, un tast aleatori d’una porció dels sons que es couen avui a Ponent. D’aquesta manera, el cd inclou 22 temes originals de bandes de les terres de Lleida, escollides d’entre la cinquantena de propostes presentades.

Imatge promocional de la segona edició del recopilatori EstratsLes formacions escollides per aquesta edició han estat Alidé Sans, Alu Spear, Bredda, Cozmic Jet, Emlan, Fa1na, Uënsdei, Saüc, Ese de la Cinta i Eva Ruiz, Neptú, Heura Gaya, Rehenes, Koers, Virtuts Homòlogues, Shad Demn i Maldito Maldows, Moshbowl, The Denim Rips, Carla Font, Aliens eat Unicorns, The Targarians, Xavier Baró, Sexenni i Ester Aventín.

L’elecció s’ha fet amb la voluntat d’oferir una mostra de la diversitat estilística i territorial de la música de km0, de la mateixa manera que s’ha ampliat la presència de veus femenines respecte al primer volum

Per la difusió del disc s’han editat 6.000 còpies en cd, 4.000 de les quals s’encartaran amb l’edició de maig de la revista Enderrock la qual dedicarà un ampli reportatge a la música de Ponent. A diferència del primer volum, no hi haurà una presentació física del disc fins que la situació d’emergència ho permeti i els promotors estudien fer algun tipus d’esdeveniment virtual per presentar el recopilatori.

Algunes de les formacions que formen part del segon volum d'Estrats 2La iniciativa ha estat finançada de nou per mitjà del Pla Estratègic Comarcal en Polítiques de Joventut del Consell Comarcal del Segrià i ha comptat amb el suport econòmic de la Direcció General de Joventut. El projecte Estrats va néixer fa un any de la mà de David Lesan, referent de Joventut del Segrià, i Tole Torelli, coordinador tècnic i membre del grup La Família Torelli, amb la voluntat de crear un projecte que aglutinés totes les bandes del territori i promocionés la música feta a Ponent. Després de la primera edició, la voluntat de l’equip promotor és llençar un nou volum de forma anual per tal de recopilar les cançons més destacades de l’any.

Comentaris
Més a Societat