28.01.2022 |
Territoris.cat

El rector d'Arbeca és rellevat per la implicació en un cas de presumptes abusos

L'església de Sant Jaume de Belianes
L'església de Sant Jaume de Belianes
El rector d'Arbeca és rellevat per la implicació en un cas de presumptes abusos

Arbeca i Belianes, dos dels municipis al càrrec del rector Josep Maria Font, s'han llevat aquest dimecres amb el rebombori mediàtic de les informacions sobre la investigació del Vaticà per suposats a busos a menors. La tinent d'alcalde d'Arbeca, Mireia Navès, ha assegurat que no tenien coneixement de res i que se'n van assabentar de tot aquest dimarts quan va sortir a la premsa.

La tinent d'alcalde d'Arbeca, Mireia NavèsEstà previst que l'equip de govern abordi la qüestió en una reunió aquest dimecres i també demanar tota la informació que hi hagi sobre el cas a l'arquebisbat de Tarragona. En qualsevol cas, Navès ha remarcat que tindran tolerància zero' amb aquest tema i ha afegit que si es confirma tot plegat, declararan al mossèn persona non grata.

D'altra banda, la tinent d'alcalde ha reconegut que els pares dels set o vuit nens que fan catequesi estan preocupats tot i que els responsables de donar les lliçons religioses als infants són catequistes, però el mossèn no hauria estat mai sol amb els nens

Accés a la parròquia d'Arbeca on oficiava el rector investigat per suposats abusos a menorsL'Antonio Balcells és un veí d'Arbeca que viu just al davant de la parròquia de Sant Jaume Apòstol i ha assegurat que sempre havia considerat al mossèn com una bona persona i amable. En aquest sentit, ha manifestat sorpresa per les notícies que el vinculen a abusos a menors i ha lamentat que no comptava amb això, ja que és una persona que és el que és, i el que representa.

Els capellans tenen necessitats, se'ls ha de deixar casar

A Belianes un grup de dones que han assistit a la darrera missa que ha oficiat el mossèn comentava els fets al bar del poble i també han manifestat la seva sorpresa. Una veina, ha assenyalat que la informació els ha caigut com una bomba, ja que el mossèn és molt bona persona i s'hi podia parlar amb confiança. La mateixa testimoni ha opinat que als capellans caldria deixar-los casar, formar una família i poder fer l'amor, ja que tenen necessitats i això no és cap pecat.

El rector d'Arbeca és rellevat per la implicació en un cas de presumptes abusos
comentaris