El dia en què Mollerussa es va bolcar en el rodatge d'un curt dirigit per Robert Garcia

Recuperem un projecte d'un apassionant del cinema, Robert Garcia que al llarg dels anys ha fet diverses incursions en la direcció i producció, i en festivals com Lo Cercacurts de Montornès de Segarra. Un reconeixement a sales i exhibidors que com també molts altres sectors de la societat patiran les conseqüències de la pandèmia.

Després de diverses incursions en projectes audiovisuals, el mollerussenc i cofundador de la productora audiovisual Plandora, Robert Garcia es va submergir en una iniciativa més ambiciosa, que feia temps que li passava pel cap. Un guió, amb bona part d'història real que va titular Destins i que es va estrenar el 5 d'agost del 2010.

Destins va comptar en el seu repartiment amb Francesc Pla, Iolanda Santaulària, Jaume Saumell, Eudald Fabrés, Adrià Martínez, Cristina Galán, David Sans, Aida Sendrós o Paco García. Un repartiment que es va completar amb una trentena d'actors i una trentena de figurants, la majoria procedents dels Tallers de teatre de Iolanda Manyà, que en va ser la directora artística i de maquillatge.

Ambientada en els anys noranta es va rodar en diferents indrets com les Novelles, Montornès de Segarra, el cinema Planell de Linyola o diferents indrets de Mollerussa com la cafeteria Punt 14, l'Institut Terres de Ponent o cinema Urgell. Després de deu anys, alguns d'aquests indrets han desaparegut, i altres estan totalment transformats.

Robert Garcia va continuar la seva passió cinematogràfica amb el projecte de llargmetratge Nosferatu: El origen que és un drama fantàstic ambientat a l'Europa de l'Est del segle XVIII, on el protagonista principal és Max, un nen que pateix una sèrie de patologies que el fan diferent de la resta dels humans i que és rescatat pel comte Orlok.

Aquest segon projecte va arribar a desplegar un teaser-trailer per presentar el treball i que es va enregistrar l'agost del 2014 entre diferents localitzacions de la Segarra i el castell de les Sitges de Florejacs. Un rodatge finançat a micromecenatge que es va presentar al Coming Soon del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, del mateix any, amb l'objectiu de trobar producció. Actualment ja ha rodat varis curtmetratges, videoclips i documentals; i també está en fase de desenvolupament d'un llargmetratge inspirat en l'últim curt Cita con el éxito, presentat al Centre Cultural de  Mollerussa el juny de 2018 i que es pot veure en obert a Vimeo.

Comentaris