25.09.2022 |
Territoris.cat

Reñé fa efectiva la renúncia a la presidència del PDeCAT a Lleida i l'assumeix provisionalment la direcció nacional

Imatge del fins ara president del PDeCAT a la vegueria de Lleida, Joan Reñé, a la seu del partit a Lleida, el 21 de gener del 2019. (Horitzontal)
El fins ara president del PDeCAT a la vegueria de Lleida, Joan Reñé, a la seu del partit
Reñé fa efectiva la renúncia a la presidència del PDeCAT a Lleida i l'assumeix provisionalment la direcció nacional

L'expresident de la Diputació de Lleida, Joan Reñé va presentar aquest dilluns la seva renúncia a la presidència del PDeCAT a Lleida durant la reunió de l'executiva territorial del partit i que també ha comptat amb la participació del secretari d'organització del PDeCAT, Ferran Bel. El fins ara president ha dit que ha pres aquesta decisió per responsabilitat i per la voluntat que el projecte del PDeCAT segueixi tenint la mateixa vigència i viabilitat davant la proximitat de les eleccions municipals.

Reñé ha afirmat que ho ha fet perquè no vol ser excusa de ningú perquè cadascú faci el que cregui que ha de fer lliurement, honestament i responsablement" i que això no vagi lligat "al fet que jo sigui o no president del partit a la vegueria

Suport de Fondarella a l'alcalde Joan Reñé 2L'expresident, ha assegurat que centenars d'alcaldes, regidors i associats li han demanat que continuï al partit i continuï ostentant la presidència però també ha reconegut l'existència d'un grup de persones que, de forma subjectiva, han posat en qüestió la seva continuïtat al capdavant del PDeCAT a Lleida, així com a l'executiva del partit a la vegueria. Respecto les opinions de tothom però penso que forma part més d'un amotinament que no sé entendre tenint en compte que el partit té uns estatuts que són vigents i que cal respectar.

Totes les qüestions que es tenen que discernir i resoldre s'han de fer en base als òrgans del partit i en base als principis i postulats de la mateixa direcció nacional que els estatuts fan possible

Ferran Bel ha explicat que, davant la proximitat de les municipals, serà la direcció nacional del PDeCAT qui assumeixi la vacant en la presidència del partit a Lleida que deixa Reñé, al menys, fins passades les eleccions del maig. Al mes de juny farem eleccions perquè tots els associats del territori puguin escollir la persona que assumirà la presidència del partit a la vegueria de Lleida, ha detallat Bel.

De totes maneres, l'executiva del PDeCAT a la vegueria de Lleida continuarà estan integrada que per les mateixes persones escollides fa dos anys pels associats, inclòs Joan Reñé. Per respecte a ells, l'executiva segueix d'una forma democràtica fins que siguin els associats els que decideixin si aquesta es canvia o no, en unes properes eleccions, ha manifestat Reñé.

En aquest sentit, ha dit que, tot i deixar la presidència, seguiré participant i treballant per fer possible que el projecte del PDeCAT tingui viabilitat, vigència i èxit en les pròximes municipals

El fins ara president del PDeCAT a la vegueria de Lleida, Joan Reñé, explicant els motius de la renúnciaEl projecte del PDeCAT és el projecte del partit en el qual crec i en el qual he cregut des de fa molts anys, abans com a Convergència, ha sentenciat Joan Reñé. 

Per la seva banda, el secretari d'organització del PDeCAT, Ferran Bel, ha volgut agrair la feina i comprensió de tots els associats del PDeCAT a la vegueria de Lleida per resoldre una situació com la que tenim i davant la proximitat de les municipals en què tenim centrada l'atenció. 

Segons Bel, la renúncia de Reñé ha estat una decisió que pren el fins ara president, que ens comunica i que veiem bé i creiem que és la millor solució, ha afirmat. És una qüestió de tornar a reactivar la vida del PDeCAT a la vegueria de Lleida tot i deixar clar que no ha parat mai perquè ha seguit treballant per presentar el màxim nombre de candidatures, que ens permetin tornar a guanyar a la majoria de comarques i a tota la vegueria, el principal objectiu que té la formació al territori en aquests moments, segons ha manifestat Ferran Bel.

Reñé ha dit que està valorant seriosament tornar a optar a l'alcaldia de Fondarella i que provablement serà així perquè moltíssima gent del poble, del Pla d'Urgell i de les comarques de Lleida m'ho estan demanant

La renúncia de Reñé a la presidència del PDeCAT de Lleida arriba després que a mitjans de desembre, el sector crític designés els alcaldes d'Albesa i Puigverd d'Agramunt, Antoni Balasch i Joan Eroles, al seu lloc. La mesura va ser desautoritzada per dirigents del PDeCAT que van amenaçar amb expedientar els crítics si s'incomplien els estatuts del partit i fins ara Reñe havia mantingut la presidència tot i que amb nul·la activitat des que va ser detingut l'octubre i va deixar el càrrec de president de la Diputació de Lleida. 

Finalment, Joan Reñé ha expressat la seva voluntat de mantenir l'escó a la Diputació de Lleida fins al final del mandat per respecte a la confiança que m'han donat les persones del partit judicial de Lleida per al qual sóc representant a la institució.

Reñé fa efectiva la renúncia a la presidència del PDeCAT a Lleida i l'assumeix provisionalment la direcció nacional
comentaris